Ζευγάρι «έφτιαξε» το πρώτο αντιαλλεργικό σπίτι αξίας 560.000 ευρώ για τα παιδιά του (pics)

Ο Born Barikor, και η γυναίκα του Elinor από τη Βρετανία, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε ειδικούς κατασκευαστές για χτίσουν ένα καινούριο σπίτι για την οικογένεια τους που θα είναι αντιαλλεργικό.

Ζευγάρι «έφτιαξε» το πρώτο αντιαλλεργικό σπίτι αξίας 560.000 ευρώ για τα παιδιά του (pics)
www.thesun.co.uk

Αυτό γιατί και οι δύο τους γιοι έχουν αλλεργία σε πάρα πολλά υλικά και δεν μπόρεσαν με τις θεραπείες που δοκίμασαν να τις αντιμετωπίσουν.

Οι αλλεργίες των παιδιών τους, Avery και Pascal είναι πολύ σοβαρές και απειλητικές για την ίδια τους τη ζωή. Έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά, στη γλουτένη, στα αυγά, στη σόγια, στη βρόμη, στα φασόλια, στα φρούτα, στους ξηρούς καρπούς και σε άλλα πολλά.

NINTCHDBPICT000438642144

Το πιο σοβαρό; Έχουν αλλεργία στο τρίχωμα των ζώων και στη σκόνη!Η αντίδραση του οργανισμού τους, παρά τις τόσες θεραπείες που δοκίμασαν ήταν η ίδια.

Έτσι το νέο σπίτι της οικογένειας είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να τα προστατεύει από όλες τους τις αλλεργίες. Οι τοίχοι είναι φτιαγμένοι από ειδικά υλικά με λιγότερο τσιμέντο καθώς κάποια συστατικά του προκαλούν αντίδραση σε όσους έχουν αλλεργίες.

Ακόμα έχουν παντού ειδικούς αεραγωγούς για να φιλτράρεται ο αέρας που μπαίνει στο σπίτιν και ενσωματωμένες μονάδες αφύγρανσης. Τα πατώματα είναι φτιαγμένα από μπαμπού, καθώς τα μάλλινα χαλιά προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

NINTCHDBPICT0004386421341

Όλα τα υλικά του σπιτιού είναι χωρίς πτητικές οργανικές ενώσεις και ακόμα και τα διακοσμητικά του στοιχεία είναι από μη βερικωμένα έπιπλα.

Το κόστος κατασκευής έφτασε το ποσό των 560.000 ευρώ και το ζευγάρι το χαρακτήρισε ως «Ένα ασφαλές καταφύγιο κατά των αλλεργιών».

Αυτό το σπίτι αποτελεί το πρώτο αντιαλλεργικό στην Βρετανία και παρουσιάστηκε στη σειρά Grand Designs με τίτλο «Hypoallergenic House».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στη Gallery που ακολουθεί:

Πηγή φωτογραφιών: www.thesun.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved