Σοφές κουβέντες που θα σας αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε

«Η πένα είναι πιο δυνατή και από σπαθί».

Σοφές κουβέντες που θα σας αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε

Πράγματι, πολλές φορές, οι λέξεις είναι τόσο δυνατές, που μπορούν να περιγράψουν, ακόμη και τα πιο δυνατά συναισθήματα, που πιστεύεις ότι δε μπορείς να εκφράσεις με λόγια.

Στην ιστοσελίδα askreddit, ένας χρήστης έθεσε το ερώτημα «Ποιο είναι αυτό που σας είπε κάποιος και άλλαξε τον τρόπο, που σκέφτεστε». Οι απαντήσεις από άλλους χρήστες ήταν πάρα πολλές, όμως, εμείς ξεχωρίσαμε κάποιες και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

«Ήμουν 13 χρόνων, όταν βρέθηκα μαζί με τη μικρότερη αδελφή μου σε μία δημόσια πισίνα και προσπαθούσα να τη μάθω κολύμπι. Είχα πεισμώσει να της μάθω, της έβαλα τις φωνές. Δίπλα μας ήταν μία ηλικιωμένη κυρία, που μας παρακολουθούσε. Όταν η αδελφή μου φώναζε: φοβάμαι, η κυρία την πλησίασε και της είπε: «Αν φοβάσαι, να φοβάσαι. Μετά, όμως, θα το κάνεις, ούτως ή άλλως. Και θα τα καταφέρεις». Έχουν περάσει 35 χρόνια από τότε και δεν ξέχασα τα λόγια αυτά, κάθε φορά που φοβόμουν να κάνω κάτι».

«Η μαμά μου πέθαινε, όταν ένας φίλος μου, μου είπε: Έχεις όλα τα χρόνια μπροστά σου να φρικάρεις, που θα την χάσεις-μην το κάνεις μπροστά της. Και είχε τόσο δίκιο, αφού κατάλαβα ότι τα δικά μας συναισθήματα, δεν είναι πάντα τα σπουδαιότερα. Πρέπει να νοιαζόμαστε, πώς αισθάνονται και οι άλλοι»

«Όταν ήμουν νέα, έλεγα ότι ψάχνω να βρω τον σωστό άνθρωπο για να κάνω σχέση. Κάποτε ένας μεγαλύτερός, μου είπε ότι: Όλοι προσπαθούν να βρουν τον σωστό άνθρωπο, αλλά κανείς δεν προσπαθεί να γίνει ο ίδιος σωστός άνθρωπος».

«Ξέρεις ότι είσαι ενήλικας, όταν μπορείς να είσαι σωστός, χωρίς να αποδείξεις ότι ο άλλος είναι λάθος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved