Όταν το Παγκόσμιο κύπελλο αποκτά ενδιαφέρον ακόμη και για τα παιδιά

Ήταν ένα συνηθισμένο απόγευμα, όπως όλα τα άλλα.

Όταν το Παγκόσμιο κύπελλο αποκτά ενδιαφέρον ακόμη και για τα παιδιά

Πήρα τη Νικόλ από το μπαλέτο και περάσαμε μια βόλτα από το σουπερμάρκετ να αγοράζουμε, ψωμί του τοστ, αλάτι που είχα ξεχάσει να πάρω, πορτοκάλια που μας τελείωσαν, μαργαρίνη για να φτιάξω ένα κέικ και μια λιχουδιά.

Περνώντας μπροστά από τον διάδρομο με τα ψυγεία και αφού έχω ρίξει ήδη στο καρότσι τη μαργαρίνη για το κέικ, να σου η Νικόλ κοντοστέκεται στα γιαουρτάκια. «Μαμά… μπορώ να πάρω κάτι ακόμη εκτός από τη λιχουδιά μου;»… με ρώτησε και η αλήθεια είναι ότι απόρησα μιας και δεν συνηθίζει να μου ζητάει κάτι «επιπλέον» από αυτό που έχουμε συμφωνήσει.

«Πες μου τι θέλεις;», τη ρώτησα και είδα το βλέμμα της να πέφτει πάνω στα χρωματιστά γιαουρτάκια που παίρναμε απ’ όταν ήταν μωρό. «Τον Dino… θα μου πάρεις; Έχει καινούρια δώρα!».

Δίχως να το πολυσκεφτώ, πήρα μια συσκευασία και την έριξα στο καρότσι. Γιαουρτάκια ήταν, δεν ήταν σοκολάτες, ούτε τσιπς, ούτε λιχουδιά! Κάπως έτσι, φτάσαμε στο ταμείο, πλήρωσα και επιστρέψαμε στο σπίτι. Αντί να φάει τη σοκολατίτσα της, έπιασε ένα κόκκινο γιαουρτάκι (από τα κόκκινα αρχίζει πρώτα) το έφαγε και άρχισε να διαβάζει το χαρτόνι της συσκευασίας.

Ενώ μαγείρευα, παρακολουθούσα που έψαχνε το τάμπλετ της. Το πήρε, κάτι έγραψε, κάτι έψαξε, ασχολήθηκε αρκετά, ζωγράφησε τη εικόνα που βρήκε στη συσκευασία, δεν με ενόχλησε καθόλου μπορώ να πω και όταν ήρθε ο μπαμπάς της, στρογγυλοκάθισε δίπλα του και άρχισε να του κάνει ερωτήσεις για το… Παγκόσμιο κύπελλο!

DANON MUNDIAL NICOLE 2

«Μπαμπά; Πότε αρχίζει το Παγκόσμιο κύπελλο; Ποιες χώρες παίζουν; Παίζει και ο Ρονάλντο; Ο άνδρας της Shakira;», κι ό,τι άλλο μπορούσε να σκεφτεί το μυαλουδάκι της. Εγώ εξεπλάγην! Το ίδιο και ο άνδρας μου. Η Νικόλ; Μιλάει για ποδόσφαιρο; Εντάξει μπορεί να παίζει στο σχολείο με τα αγόρια της τάξης της αλλά ποτέ άλλοτε δεν είχε δείξει τέτοιο ενδιαφέρον ως προς αυτό.

Αφού έκανε τις ερωτήσεις που ήθελε, έδωσε το τάμπλετ στον μπαμπά της και του ζήτησε να βάλει τον κωδικό ώστε να μπορέσει να κατεβάσει μια νέα εφαρμογή που βρήκε στη συσκευασία με τα γιαουρτάκια της. Ο άνδρας μου έκανε download & επέτρεψε τη χρήση του app wakatoon (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wakatoon.app) στη Νικόλ.

Με το application wakatoon, η Νικόλ σκάναρε με το φακό του τάμπλετ τη ζωγραφιά που είχε φτιάξει πιο πριν και στη συνέχεια ως δια μαγείας και με τη βοήθεια του app, είδε τη ζωγραφιά της (με τα χρώματα που χρησιμοποίησε) να «ζωντανεύει» και τον Dino να παίζει μπάλα σε μια από τις 8 χώρες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο κύπελλο. Η λέξη «εντυπωσιάστηκε» είναι λίγη για να περιγράψω όλο αυτό που μας έδειχνε με τις εκφράσεις της εκείνη τη στιγμή.



Πραγματικά δεν γνώριζα ότι ένα προϊόν, θα μπορούσε να προσφέρει, ώρες διασκέδασης, χαλάρωσης και ενημέρωσης σε ένα παιδί και ειδικά με αυτόν τον τρόπο.

Περιττό να αναφέρω όταν ήρθε ο φίλος της ο Μαρίνος στο σπίτι για να παίξουν, πόσο ενθουσιάστηκε και ο ίδιος με όλο αυτό. Του έδειξε τις κάρτες της, του είπε ότι κάνει συλλογή, του έδειξε πώς ζωντανεύουν οι ζωγραφιές μέσα από το tablet και ότι θέλει να μαζέψει και τις 8, κάνοντάς τον να ζητήσει και εκείνος με τη σειρά του από τη μαμά του τη συλλογή αυτή.

Αν θέλετε και εσείς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενέργεια της Danonino, δεν έχετε παρά να μπείτε στο https://danonino.gr/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved