Όλη η αγάπη του κόσμου μέσα σε μία λέξη: Φροντίδα

Έχουν περάσει τόσα χρόνια κι ακόμα γελάω με το πιο επικό παράπονο που έχει κάνει ποτέ άνδρας σε γυναίκα που η ίδια θεωρούσε ότι τον φροντίζει σαν βασιλιά…

Όλη η αγάπη του κόσμου μέσα σε μία λέξη: Φροντίδα

Ο… «βασιλιάς» είναι ο Βαγγέλης και η γυναίκα που πίστευε ότι προσφέρει τα πάντα σε αυτόν ήμουν εγώ: «Δε μου μαγειρεύεις κάθε μέρα… Δε με φροντίζεις. Αυτό σημαίνει ότι δε με αγαπάς!», μου είπε με ύφος παραπεσμένου κουταβιού ένα βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο. «Πλάκα μου κάνεις; Εσύ αυτό θεωρείς ότι είναι αγάπη;Το αν θα ψήσω μπριζόλες ή αν θα φτιάξω σπανακόρυζο; Κι εγώ θέλω να μου λες κάθε μέρα ότι μ’ αγαπάς, αλλά με γρήγορους υπολογισμούς θα σου πω ότι μπορεί να μου το έχεις πει μόνο μία φορά όσα χρόνια είμαστε μαζί. Κι αυτό επειδή σε ρώτησα! Γιατί αλλιώς…».

Ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα τεράστιο κενό επικοινωνίας παρότι μιλούσαμε για το ίδιο πράγμα: Για τη φροντίδα. Για την φροντίδα που έχουν όλοι ανάγκη. Από τα βρέφη, τα μωρά και τα παιδιά, μέχρι τους ενήλικους και τους υπερήλικους. Όλοι ανεξαιρέτως χρειάζονται φροντίδα. Για λόγους σωματικούς και ψυχικούς.

Είναι τόσο όμορφο να νιώθεις ότι σε φροντίζουν και σε αγαπούν. Από το να σε ρωτήσουν αν είσαι καλά, μέχρι να σου δώσουν χάδια, αγκαλιές, φιλιά, ή να σου μαγειρέψουν το αγαπημένο σου φαγητό, να σου κάνουν μία έκπληξη ή να σου αγοράσουν κάτι που το θες πολύ. Να σε υποστηρίξουν σε μία διαμάχη, να σε σκεπάσουν με μία κουβέρτα αν σε πάρει ο ύπνος στον καναπέ, να σου φέρουν στο γραφείο τον αγαπημένο σου καφέ…

Είναι τόσες πολλές και διαφορετικές οι μορφές φροντίδας που ο καθένας τις αναζητάει ή τις εκλαμβάνει τελείως διαφορετικά. Όμως στο τέλος της ημέρας όλοι το ίδιο αναζητούμε μέσα από αυτή. Να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε.

Μία διαχρονική φροντίδα είναι και η μυρωδιά της Nivea. Γιατί βασικά η Nivea είναι διαχρονική, όπως η συσκευασία της αλλά και η αίσθηση που σου αφήνει στο δέρμα.

Πριν λίγες μέρες, με αφορμή το σποτάκι της Nivea που θα δείτε πιο κάτω, είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί με την κολλητή μου φίλη Χριστίνα Κόμπου για την έννοια της φροντίδας. Μέσα σε όλα όσα είπαμε τελείως απρογραμμάτιστα και ανεπιτήδευτα, η Χριστίνα είπε για πρώτη φορά ότι είμαι η καλύτερή της φίλη. Κι αυτό είναι το πιο όμορφο και συγκινητικό κομμάτι που κρατάω από αυτό το βίντεο.

NIVEA02

Να φροντίζετε αυτούς που αγαπάτε! Και να θυμάστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Καλή σας μέρα!

Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved