Εταιρία ρούχων κατηγορείται πως στηρίζει τον χλευασμό ανθρώπων με σύνδρομο Down

Αντιπρόσωπός της κοροϊδεύει τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εταιρία ρούχων κατηγορείται πως στηρίζει τον χλευασμό ανθρώπων με σύνδρομο Down

To brand LuLaRoe, μια εταιρία ρούχων με έδρα την Καλιφόρνια που έχει περίπου 80.000 σημεία πώλησης σε όλες τις ΗΠΑ, δέχεται τις τελευταίες ώρες έντονη κριτική καθώς δεν δέχθηκε να σταματήσει τη συνεργασία της με αντιπρόσωπό της ο οποίος φάνηκε να κοροϊδεύει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.

Το συμβάν που προκάλεσε αντιδράσεις συνέβη πριν μερικές μέρες, όταν ο Robert Budenbender, ιδιοκτήτης καταστήματος που συνεργάζεται με το συγκεκριμένο fashion brand, προσπάθησε να διοργανώσει έναν διαγωνισμό μέσω ενός live video στο Facebook. Κατά τη διάρκεια του βίντεο, κάτι πήγε τεχνικά στραβά και ο διαγωνισμός δεν ξεκίνησε. Τότε, ο επιχειρηματίας, θέλοντας να διακωμωδήσει το λάθος, είπε «Με λένε Robert και έχω ξεκάθαρα ειδικές ανάγκες», ενώ παράλληλα έκανε μορφασμούς που από πολλούς θεωρήθηκαν κοροϊδευτικοί συγκεκριμένα για τα άτομα με σύνδρομο Down.

Αν και το βίντεο δεν υπάρχει πια online, πολλοί χρήστες που πρόλαβαν να το δουν άρχισαν να στέλνουν μηνύματα διαμαρτυρίας τόσο στον ίδιο όσο και στο brand LuLaRoe, το οποίο μάλιστα στηρίζει ενεργά την Down Syndrome Society των ΗΠΑ, μιας και οι ιδιοκτήτες της εταιρίας έχουν μια εγγονή με σύνδρομο Down. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Budenbender να ποστάρει ένα νέο βίντεο ζητώντας συγνώμη για τη στάση του: «Κορόιδεψα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά μου. Θέλω όμως να ξέρετε πως δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος» είπε.

Την ίδια στιγμή, όμως, η αμερικανική Down Syndrome Society διεμήνυσε στη LuLaRoe πως η συνεργασία τους δεν μπορεί να συνεχιστεί αν η εταιρία ρούχων δεν διακόψει κάθε σχέση με τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπο. Η LuLaRoe αρνήθηκε ωστόσο να το κάνει, εκδίδοντας μια ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αφού μιλήσαμε με τον συγκεκριμένο αντιπρόσωπό μας αναλυτικά, πιστεύουμε πως η απολογία του ήταν ειλικρινής και δεχόμαστε τις διαβεβαιώσεις του πως τέτοιου είδους συμπεριφορά δεν πρόκειται ποτέ ξανά να συμβεί», κάτι που με τη σειρά του έχει στρέψει μέρος της κριτικής προς το ίδιο το brand.

Δείτε ακόμα:

Παιδιά με Σύνδρομο Down μεταμορφώνονται σε γνωστά έργα τέχνης!

Γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες: «Εσείς είστε ό,τι πιο σημαντικό έχουν στη ζωή τους»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved