Η φτώχεια μέσα από τα μάτια των παιδιών - Εικόνες που θα αγγίξουν την καρδιά σας

Τα παιδιά που μεγαλώνουν φτωχά είναι πιο πιθανό να είναι φτωχά και ως ενήλικες!

Η φτώχεια μέσα από τα μάτια των παιδιών - Εικόνες που θα αγγίξουν την καρδιά σας

«Είμαι πάντα πεινασμένος, καθώς πολλές φορές η οικογένειά μου και εγώ παραλείπουμε κάποια γεύματα. Θέλω να πάω στο σχολείο σαν τους φίλους μου, αλλά οι γονείς μου, μου λένε πάντα ότι είναι πολύ ακριβό. Αν πάω στο σχολείο, τότε δεν θα μπορώ να δουλέψω για να τους βοηθήσω, να αγοράσω φαγητό. Θα πεινάω πάλι. Είμαι ανήμπορος όταν έρχεται η στιγμή να αλλάξω την κατάστασή μου, δεν έχω φωνή και υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα με τον τρόπο που τα βλέπω εγώ!».

Αυτό είναι απλώς μικρό δείγμα των ανησυχιών που μπορεί να αντιμετωπίζει καθημερινά ένα φτωχό παιδί. Δεν έχει φαγητό να φάει, δεν μπορεί να πάει σχολείο, στερείται φροντίδας και προσοχής, στερείται της παιδικότητας και όλων εκείνων που θα έπρεπε ως παιδί να έχει.

Αρκετές έρευνες δείχνουν πως η έκθεση στο «τοξικό» στρες μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού. Αυτά τα επίπεδα άγχους επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών κατά τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής και μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Όπως ανέφερε ο Benard Dreyer, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής σε συνέντευξή του: «Δεν καταστρέφει όλα τα παιδιά, αλλά κατά μέσο όρο προκαλεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην ικανότητά τους να αντιδρούν σε άλλους στρεσογόνους παράγοντες, στην ικανότητά τους να συμπεριφέρονται, να συγκεντρώνονται και να μαθαίνουν γνωσιακά!».

Τι είναι φτώχεια; Πώς τη βιώνουν τα παιδιά; Δείτε τις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved