Πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά τη χλωρίνη ώστε να λευκάνετε τα ρούχα

Tips καθαριότητας: Ένας τρόπος για να κάνετε τα λευκά... λευκότερα!

Πώς θα χρησιμοποιήσετε σωστά τη χλωρίνη ώστε να λευκάνετε τα ρούχα

Σίγουρα το αγαπημένο σας λευκό μπλουζάκι ή πουκάμισο έχει δει και καλύτερες μέρες. Όπως τότε που το αγοράσατε και το λευκό του ήταν... λευκό!

Πριν το χαρίσετε όμως, ακολουθήστε τη συμβουλή της Carolyn Forte, για το πώς να χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη σας σωστά ώστε να ανανεώσετε το λευκό χρώμα στα ρούχα σας!

Πώς θα κάνετε λευκά τα ρούχα

1. Πριν χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη, ελέγξτε την ταμπέλα τους εσωτερικά. Αν λέει «όχι χλωρίνη», τότε σημαίνει... πώς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Δεν είναι όλα τα υφάσματα ανθεκτικά στη χλωρίνη.

2. Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε χλωρίνη σε ένα ρούχο, κάντε το σε ένα μικρό κρυφό σημείο πρώτα. (το κολάρο από τη μέσα πλευρά είναι ό,τι πρέπει)

3. Μόλις σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χλωρίνη με ασφάλεια στο ρούχο σας, μπορείτε να το πλύνετε ως συνήθως. Βάλτε τη στη θήκη του πλυντηρίου σας και πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή πλυντηρίου.

4. Στεγνώστε το ρούχο σας ως συνήθως.

xlorini leyka royxa 2

Πώς θα εμποδίσετε τα λευκά σας ρούχα να γαριάσουν

Πλύνετε τα λευκά με τα λευκά

Καλό θα είναι να πλένετε τα λευκά με τα λευκά. Μην βάζετε γκρι, απαλό ροζ ή άλλα ρούχα που δεν ξεβάφουν μαζί τους.

Αντιμετωπίστε τους λεκέδες αμέσως

Λεκέδες όπως για παράδειγμα από κέτσαπ, καφέ, τσάι, αφήνουν σημάδια. Για αυτό αμέσως μόλις λεκιαστείτε καλό θα είναι να καθαρίσετε τοπικά το σημείο αμέσως. Όταν θα έρθει η στιγμή του πλυντήριο, βάλτε επάνω ένα ενισχυτικό πλύσης, περιμένετε 15 λεπτά και έπειτα πλύντε κανονικά.

Μην παραγεμίζετε το πλυντήριο

Το λάθος που κάνουν όλες οι νοικοκυρές είναι ότι γεμίζουν το πλυντήριο αρκετά. Τα ρούχα χρειάζονται χώρο για να πλυθούν.

Χρησιμοποιήστε καυτό νερό σε όσα ρούχα επιτρέπεται

Κάποια ρούχα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες. Με το καυτό νερό σκοτώνονται περισσότερα βακτήρια και φεύγουν οι λεκέδες άμεσα.

Διαβάστε επίσης:
Έτσι θα μαζέψετε τα σπασμένα γυαλιά από το πάτωμα με μία κίνηση

Έτσι θα εξαφανίσετε το λεκέ από λάδι σε λιγότερο από 10 λεπτά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved