Θα δακρύσετε: Αγόρι τρέχει στην αγκαλιά της μαμάς του και ξεσπά σε κλάματα - Δείτε το λόγο

Αυτό το αγόρι ξέσπασε σε κλάματα συγκινώντας εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου!

Θα δακρύσετε: Αγόρι τρέχει στην αγκαλιά της μαμάς του και ξεσπά σε κλάματα - Δείτε το λόγο

Η μητέρα του κρατά στα χέρια της πολύχρωμα μπαλόνια και ρωτά το αγόρι της, τι χρώματα βλέπει. Αρχίζει να δίνει απαντήσεις μόνο που είναι διαφορετικές από αυτές που θα περιμέναμε. Το μοβ μπαλόνι το βλέπει μπλε, το μπλε μοβ, το πράσινο κίτρινο και ούτω καθεξής!

Έπειτα του ζητούν να ανοίξει το δώρο των Χριστουγέννων. Το ανοίγει και βλέπει ότι στο κουτί του υπάρχει ένα ζευγάρι γυαλιά. Του ζητούν να τα φορέσει και αμέσως διαπιστώνει ότι τα χρώματα από τα αντικείμενα γύρω του έχουν αλλάξει. Αμέσως αρχίζει να βλέπει τα μπαλόνια με το πραγματικό τους χρώμα και κάνει μια βόλτα στην αυλή για να δει περισσότερα πράγματα με τα νέα του γυαλιά.

Η μητέρα του δακρύζει και το αγόρι μη μπορώντας να συγκρατήσει και τα δικά του δάκρυα, ξεσπά στην αγκαλιά της.

Για κάποια άλλα παιδιά, ένα ζευγάρι γυαλιά ίσως να μην σήμαινε τίποτε, για αυτό το αγόρι όμως σημαίνει πολλά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο μικρός πάσχει από κάποια μορφή ανεπάρκειας χρωματικής όρασης ή όπως συνηθιζουμε να λέμε αχρωματοψία. Η αχρωματοψία είναι μία από τις μορφές ανεπάρκειας χρωματικής όρασης και μάλιστα η πιο σπάνια.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Οπτομετρική Εταιρεία (AOA), πρόκειται για την αδυναμία διάκρισης των διαφόρων αποχρώσεων, ανάλογα με τον τύπο ανεπάρκειας από τον οποίο πάσχει το άτομο: αδυναμία διάκρισης κόκκινου/πράσινου χρώματος, αδυναμία διάκρισης μπλε/κίτρινου χρώματος ή πλήρης αχρωματοψία (το άτομο βλέπει μόνο αποχρώσεις του γκρι). Η αδυναμία διάκρισης μεταξύ κόκκινου και πράσινου είναι ο συνηθέστερος τύπος αχρωματοψίας.

Η ανεπάρκεια χρωματικής όρασης μπορεί να είναι κληρονομική ή επίκτητη, αποτέλεσμα καταρράκτη, διαβήτη ή Αλτσχάιμερ. Η κληρονομική αχρωματοψία πλήττει συχνότερα τους άντρες.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που κατάφερε να συγκινήσει το διαδίκτυο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved