Δέσποινα Καμπούρη: «Μόνη τα Χριστούγεννα; Και τι έγινε;»

Αυτές τις μέρες έλαβα πολλά μηνύματα από νέα κορίτσια που μου γράφουν πόσο στενοχωρημένες είναι που θα περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα μόνες, χωρίς ταίρι.

Δέσποινα Καμπούρη: «Μόνη τα Χριστούγεννα; Και τι έγινε;»

Δεν αναφέρομαι στην «κατάθλιψη των Χριστουγέννων» γιατί προφανώς είναι μια ειδική περίπτωση που δεν αφορά όλους. Στην πλειονότητα αφορά βαθιά προβληματισμένους ανθρώπους με χρόνια θέματα και όχι... εποχιακά. Γιατί αν σε γενικές γραμμές όλα πάνε καλά -τουλάχιστον τα βασικά- δεν έχεις λόγο να είσαι θλιμμένος τα Χριστούγεννα.

Μπορώ όμως να καταλάβω τους ανθρώπους που είτε δεν έχουν βρει το ταίρι τους, είτε χώρισαν από αυτούς που αγαπούν και δεν περνούν καλά τις γιορτινές μέρες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Όλοι θέλουμε να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι πόσο μάλλον τις γιορτινές μέρες που οι περισσότεροι γύρω μας είναι ευδιάθετοι. Άλλωστε δεν έχουν λόγο να μην είναι. Θα πάρουν διπλό μισθό, θα κάνουν διακοπές με την οικογένειά τους, θα ξεκουραστούν, θα φάνε καλά, θα ανταλλάξουν δώρα. Όλοι οι άνθρωποι θέλουν και έχουν ανάγκη να μοιράζονται την ευτυχία τους. Ποτέ δεν «χορταίνεις» την ευτυχία όταν είσαι μόνος. Κι αυτό είναι απολύτως κατανοητό.

Πες μου όμως κάτι καλή μου... Ήρθε το τέλος του κόσμου αν φέτος οι γιορτές σε βρουν μόνη; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δυνατό και βροντερό. Γιατί όσο κι αν σου ακούγεται κλισέ όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Τώρα δεν μπορείς να το καταλάβεις αλλά θα έρθει η στιγμή που θα εκτιμήσεις αυτό το σοφό ρητό.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved