Τα στάδια της κακοποίησης μέσα από προσωπικές φωτογραφίες, μίας νεαρής κοπέλας (vds)

Μία νεαρή κοπέλα τραβούσε κάθε μέρα, για έναν ολόκληρο χρόνο, φωτογραφίες από την κακοποίηση που δεχόταν, από τον πρώην σύντροφό της. Το βίντεο, αν και κυκλοφόρησε πριν λίγα χρόνια, συνεχίζει να σοκάρει, δείχνοντας το πραγματικό πρόσωπο της βίας εναντίον των γυναικών.

Τα στάδια της κακοποίησης μέσα από προσωπικές φωτογραφίες, μίας νεαρής κοπέλας (vds)

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η 25η Νοεμβρίου και όλες οι γυναίκες ενώνουν τη φωνή τους, λέγοντας «Μέχρι εδώ». Η κακοποίηση των γυναικών, με όποια μορφή και αν εκδηλώνεται, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που συμβαίνει παντού, δίπλα μας, ενδεχομένως και σε εμάς τις ίδιες ή στο κοντινό μας περιβάλλον.

gynaika kakopisi

Γυναίκες - θύματα κακοποίησης από το σύντροφό τους, βρίσκουν το θάρρος και ορθώνουν το ανάστημά τους, «σπάνε» τη σιωπή τους και στέλνουν το ηχηρό μήνυμα σε άλλες γυναίκες, που βρίσκονται στην ίδια θέση, να πούνε: «Αρκετά. Μέχρι εδώ»! Αυτό το μήνυμα έστειλε και η κοπέλα, από τη Σερβία, η οποία πρωταγωνιστεί σε ένα προσωπικό βίντεο και υπήρξε η ίδια θύμα κακοποίησης.

gynaika kakopoisi

Το 2012, ήταν για εκείνη μία χρονιά – εφιάλτης. Ο πρώην σύντροφός της την κακοποιούσε σωματικά. Η νεαρή κοπέλα, για όσο διάστημα βίωνε τον εφιάλτη στα χέρια του, τραβούσε φωτογραφίες από την καθημερινότητά της, την οποία έχει αφήσει, πλέον, πίσω, αλλά δεν έχει ξεχάσει. Και μέσα από τις φωτογραφίες αυτές, βλέπουμε την όλη εξέλιξη της, από μία όμορφη, ευτυχισμένη, ζωντανή και χαρούμενη κοπέλα που ήταν, να μεταλλάσσεται σε ένα μελαγχολικό, φοβισμένο, θλιμμένο κορίτσι. Το όλο ζωντάνια βλέμμα της, με το πέρασμα του χρόνου, παίρνει την εικόνα της θλίψης. Ο τρόμος είναι ζωγραφισμένος στα μάτια της. Το λαμπερό της χαμόγελο σταδιακά σβήνει και τη θέση του, παίρνει η θλίψη, που είναι πια φανερά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της.

gynaika kakopoisi1



Ώσπου, προς το τέλος του βίντεο, βλέπουμε τη νεαρή κοπέλα, με βαριά χτυπήματα, από την κακοποίηση. Το επίμαχο βίντεο δημοσιεύτηκε δύο χρόνια αργότερα, και αποτέλεσε μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, που υφίστανται κακοποίηση, μέσα σε μία σχέση, να πουν: «Αρκετά. Μέχρι εδώ»!

Δείτε επίσης

«Σεβασμός»: Νέα διαφημιστική καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών που πρέπει όλοι να δείτε (βίντεο)

«Τι βλέπω εγώ...», ένα πεντάλεπτο βίντεο «γροθιά» για την ενδοοικογενειακή βία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved