Η Salma Hayek συμμετέχει στην καμπάνια για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών #ICouldHaveBeen

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Βίας εναντίον των Γυναικών στις 25 Νοεμβρίου το Ίδρυμα Kering διοργανώνει για έκτη χρονιά την καμπάνια, White Ribbon Day, με στόχο τον τερματισμό της βίας με βάση το φύλο, ένα ζήτημα που εξακολουθεί να πλήττει ένα στα τρία κορίτσια και γυναίκες παγκοσμίως.

Η Salma Hayek συμμετέχει στην καμπάνια για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών #ICouldHaveBeen

Για να γιορτάσει την πρωτοβουλία ο διεθνής όμιλος πολυτελών ειδών επέλεξε για πρεσβευτές και πρέσβειρες, τους Alessandro Michele, Christopher Kane, Joseph Altuzzara, Dennis Chan, Stella McCartney και Salma Hayek Pinault,σύμφωνα με το WWD.

Σε μια προσπάθεια να λύσουν τη σιωπή και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, μοιράζονται προσωπικές ιστορίες που επικεντρώνονται γύρω από το θέμα #IcouldHaveBeen (Θα μπορούσα να είμαι). Φαντάζονται πως η ζωή τους θα ήταν διαφορετική αν είχαν γεννηθεί κορίτσια ή αν ήταν θύματα βίας με βάση το φύλο.

«Όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε γεννηθεί κορίτσια» αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, Φρανσουά Ανρί Πινό. «Η γέννηση ενός κοριτσιού, δεν πρέπει να ισοδυναμεί με υψηλότερο κίνδυνο βίας, αλλά δυστυχώς, συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα, όλοι πρέπει να συμμετάσχουμε σε αυτή τη μάχη» υπογράμμισε.

Insta Post Stella

Για τους σχεδιαστές που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία, το θέμα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό. «Η αδελφή μου Τάμι και εγώ ανατραφήκαμε ως ίσοι» λέει ο Καν. «Σήμερα υπάρχουν πολλές ετικέτες που χρησιμοποιούνταν για να μας καθορίσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι, να μας δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες».
Για να επισημάνει τις υφιστάμενες ανισότητες, η ψηφιακή καμπάνια ζητά από τους πρεσβευτές να συμπληρώσουν τη φράση #IcouldHaveBeen επιλέγοντας νέα ονόματα.

Insta Post Joseph

Η Stella McCartney,και η Salma Hayek Pinault επέλεξαν το «her» σε ένδειξη αλληλεγγύης σε επιζήσασες έμφυλης βίας.Οι άντρες που παίρνουν μέρος στην εκστρατεία αποκαλύπτουν τα ονόματα που θα τους είχαν δώσει οι γονείς τους αν είχαν γεννηθεί κορίτσια. Ο Kane γίνεται «Christine», ενώ ο Michele ονομάζεται «Camilla» και ο Altuzzara «Juliette».

Insta Post Alessandro

«Ζητώντας από τους γονείς μου να μου πουν ποιο όνομα θα είχαν επιλέξει εάν γεννιόμουν κορίτσι είδα διαφορετικά τα πράγματα» λέει ο Altuzzara «Είναι απογοητευτικό να σκέφτεσαι ότι ως "Juliette" θα μπορούσα να είμαι λιγότερο ασφαλής ή λιγότερο ισχυρός. Οι γυναίκες δεν είναι κατώτερο φύλο, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίζονται ποτέ ως τέτοιες» ανέφερε.

Η αυτοπεποίθηση και η αλληλεγγύη μεταξύ ανδρών και γυναικών αποτελούν βασικά στοιχεία της φετινής εκστρατείας. «Εμείς, ως γυναίκες, είμαστε μια ομάδα. Πρέπει να υποστηρίζουμε η μία την άλλη και να παραμείνουμε μαζί. Οι άντρες επιδεικνύουν τη στήριξή τους και τώρα όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» τόνισε η Stella McCartney.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το www.icouldhavebeen.org.

Διαβάστε επίσης

Βία κατά των γυναικών; ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ!!!
«Σεβασμός»: Νέα διαφημιστική καμπάνια για τη βία κατά των γυναικών που πρέπει όλοι να δείτε (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved