Εφτά χρήσεις του λεμονιού για το καθάρισμα του σπιτιού, που θα σας εντυπωσιάσουν

Το λεμόνι, πέρα από τη μαγειρική, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην καθαριότητα. Μάλιστα, θα εντυπωσιαστείτε με τις χρήσεις του για το καθάρισμα του σπιτιού!

Εφτά χρήσεις του λεμονιού για το καθάρισμα του σπιτιού, που θα σας εντυπωσιάσουν

Το λεμόνι θεωρείται υπερτροφή, με ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως καλλυντικό. Αλλά και ως ένα φυσικό σύμμαχο, για την καθαριότητα του σπιτιού. Και μάλιστα, με θεαματικά αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω χρήσεις του λεμονιού, στο καθάρισμα του σπιτιού, που θα σας εντυπωσιάσουν.

1 Εξουδετερώνει τη μυρωδιά του ξυδιού

Προτιμάτε να πλένετε τα πιάτα με ξύδι, αλλά δεν αντέχετε τη μυρωδιά που αφήνει στα πιάτα και τα ποτήρια. Η λύση για να μη μυρίζουν ξύδι, ακούει στο όνομα… λεμόνι. Ρίξτε λίγες σταγόνες λεμόνι στη σαπουνάδα, ανακατέψτε και οι μυρωδιές θα εξουδετερωθούν

2. Κάνει τα τζάμια αόρατα

Με τρόπο φυσικό. Πώς; Σε ένα μπουκάλι ρίχνετε μία κούπα ζεστό νερό, 1 κουτάλι της σούπας λευκό ξύδι και 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και καθαρίζετε τα τζάμια, αλλά και οποιαδήποτε άλλη γυάλινη επιφάνεια του σπιτιού.

lemoni kathariotita

3. Ο χυμός λεμονιού διώχνει μακριά τα λίπη

Την επόμενη φορά, που έχετε να καθαρίσετε επίμονα και δύσκολα λίπη, θα ξέρετε τι να κάνετε. Σε ένα μπουκάλι αναμειγνύετε μισή κούπα χυμό λεμονιού και 2 κούπες λευκό ξύδι. Ανακατεύετε και ψεκάζετε στις επιφάνειες με λίπη. Το αφήνετε λίγο να δράσει και καθαρίζετε με μία πετσέτα ή βετέξ.

4. Καθαρίζει το φούρνο μικροκυμάτων

Μέσα σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνετε μία κούπα νερό, κόβετε δύο λεμόνια στα τέσσερα, τα στύβετε λίγο και ρίχνετε το χυμό τους μέσα και μετά και τα ίδια. Βάζετε το μπολ στο φούρνο και το ρυθμίζετε σε λειτουργεία για 3 λεπτά. Οι υδρατμοί που δημιουργούνται δρουν ως απολυμαντικό. Μόλις τα βγάλετε, καθαρίζετε με μία πετσέτα το φουρνάκι.

5. Έχετε πρόβλημα με μυρμήγκια; Σας έχουμε τη λύση

Αν έχετε πρόβλημα με μυρμήγκια στο σπίτι, μπορείτε να απαλλαχθείτε με φυσικό τρόπο. Σε μία μικρή κατσαρόλα, βάζετε φλούδες από λεμόνι και προσθέτετε λευκό ξύδι μέχρι να τις καλύψει. Το ζεσταίνετε, να μη σας βράσει και σβήνετε. Αφήνετε το μείγμα όλο το βράδυ ως είναι. Την επόμενη μέρα, το ρίχνετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάζετε τα σημεία απ’ όπου βγαίνουν τα μυρμήγκια

6. Εξαφανίστε δύσκολους λεκέδες

Πείτε «αντίο» σε λεκέδες από ιδρώτα, κρασί, γρασίδι ή ντομάτα με χυμό λεμονιού. Ρίχνετε πάνω στο λεκέ λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι. Τρίβετε καλά και μετά το βάζετε για πλύσιμο.

7. Γυαλιστερές μεταλλικές επιφάνειες

Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε την επιφάνεια. Μετά ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Και πείτε, έτσι, «αντίο» στη θαμπάδα!

Διαβάστε επίσης

5 tips για να ανοίξεις φυσικά το χρώμα των μαλλιών σου

Ποια σημεία του σπιτιού θα έπρεπε να καθαρίζετε πιο τακτικά και δεν το κάνετε

Μην πετάς τη στυμμένη λεμονόκουπα – Δες πού μπορεί να σου χρησιμεύσει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved