Αυτή είναι η πρώτη επίσημη κούκλα Barbie με μαντίλα

Η Barbie μόλις έγραψε ιστορία με την τελευταία κούκλα που δημιούργησε!

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη κούκλα Barbie με μαντίλα

Η Barbie τα τελευταία χρόνια δεν παρουσιάζει μόνο ένα ξανθό ντελικάτο και αδύνατο κορίτσι αλλά τείνει να γίνεται σύμβολο της διαφορετικότητας μέρα με τη μέρα. Η Mattel κατάφερε να γράψει ιστορία όταν ανακοίνωσε την τελευταία κούκλα της στις 13 Νοεμβρίου, που είναι εμπνευσμένη από την Ολυμπιονίκη Ibtihaj Muhammad.

Στα πλαίσια της συλλογής "Shero", η οποία αναδεικνύει γυναίκες σύμβολα που σπάνε το κατεστημένο, η κούκλα που δημιουργήθηκε με τα χαρακτηριστικά της Ibtihaj, θα κρατά το σπαθί και τη μάσκα της ξιφασκίας, και θα φορά τη στολή της ξιφομάχου συμπεριλαμβανομένου και της hijab ή αλλιώς μαντίλας που ο μουσουλμάνα αθλήτρια της ξιφασκίας επιλέγει να φορά!



Αυτή η κούκλα θα είναι η πρώτη επίσημα αδειοδοτημένη Barbie στην ιστορία της Mattel με μαντίλα. «Είμαι περήφανη γιατί μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο θα μπορούν να παίξουν με μια Barbie που επέλεξε να φορέσει το hijab (μαντίλα)!», έγραψε η Ibtihaj στο Instagram αποκαλύπτοντας την κούκλα Shero, προσθέτοντας: «Αυτό είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

«Η Ibtihaj συνεχίζει να εμπνέει γυναίκες και κορίτσια παντού. Η κούκλα αυτή αποτελεί έμπνευση για έναν μεγάλο αριθμό κοριτσιών που δεν είδαν ποτέ τους εαυτούς τους να εκπροσωπείται στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η κούκλα αυτή μπορεί να δείξει ότι όλα τα κορίτσια μπορούν να γίνουν τα πάντα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών, θέλοντας να εξηγήσει το σκεπτικό της Mattel πίσω από την Barbie με τη μαντίλα!

Η κούκλα θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το 2018, επιτρέποντας σε πολλά παιδιά να παίζουν με μια Barbie που τα αντιπροσωπεύει πραγματικά για πρώτη φορά.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από την καινούρια Barbie!

Διαβάστε επίσης:
«Barbie. Το είδωλο!» Μια έκθεση αφιέρωμα στην πιο διαχρονική κούκλα του κόσμου
Γιατί "διχάζουν" οι καινούργιες κούκλες Barbie
Ξεχάστε τη Barbie που ξέρατε. Αλλάζει σωματότυπο, μαλλιά και χρώμα!
10 πράγματα που δεν ξέρατε για την Barbie!
Γνωρίστε την φαλακρή Μπάρμπι! Μια κούκλα χωρίς μαλλιά για τα κοριτσάκια που πάσχουν από καρκίνο (φωτογραφίες-βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved