ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 ανέργων έως 49 ετών

Ενα νέο πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που θα αφορά συνολικά 15.000 ανέργους, ηλικίας 30 - 49 ετών.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απασχόλησης 15.000 ανέργων έως 49 ετών

Βασικός σκοπός του προγράμματος δεν είναι άλλος από την προώθηση της απασχόλησης ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται στις παραγωγικές ηλικίες 30 - 49 ετών. Το πρόγραμμα πρόκειται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μέσα από την επιχορήγηση που θα δοθεί σε επιχειρήσεις.

Επισημαίνεται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων στοχεύει στο να δώσει εργασιακή ανάσα στους μακροχρόνια ανέργους. Μάλιστα διευκρινίζεται πως από τις συνολικά 15.000 θέσεις, το ένα τρίτο, δηλαδή οι 5.000, θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Θα πρέπει να τονιστεί πως ωφελούμενοι από το πρόγραμμα θα είναι οι άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ΟΑΕΔ για τουλάχιστον τρεις μήνες, οι μακροχρόνια άνεργοι καθώς και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχορήγηση για τις επιχειρήσεις θα είναι διάρκειας 12 μηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved