Θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;

Θερμός φωτισμός από το πορτατίφ, ζεστό πάπλωμα και η φωνή του γονιού να διαβάζει το αγαπημένο παραμύθι.

Θα μου διαβάσεις ένα παραμύθι;

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο για να καλλιεργήσει τη σύνδεση γονιού και παιδιού; Όμως, η ανάγνωση που θα ζωντανέψει τους ήρωες και θα μετατρέψει τις λέξεις σε ένα ζωντανό σκηνικό, απαιτεί μια τεχνική, την οποία ευτυχώς μπορούμε να διδαχθούμε.

Η ανάγνωση βιβλίων δεν είναι μία δραστηριότητα που αφορά αποκλειστικά τη σχέση παιδιού με γονιό, αλλά και αυτήν του παιδιού με τον εκπαιδευτικό και έχει πολλαπλά οφέλη: ένα βιβλίο μπορεί να συγκινήσει, να περάσει μηνύματα, να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα και να εκπαιδεύσει, αλλά η σωστή ανάγνωση απαιτεί τεχνική.

Στη δράση «Εκφραστική Ανάγνωση» που υλοποιεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου σε Ανοιχτό Σχολείο του δήμου Αθηναίων, γονείς και εκπαιδευτικοί που αγαπούν την παιδική λογοτεχνία θα γνωρίσουν βιωματικά, μέσα από δράσεις και παιχνίδια, τρόπους εκφραστικής ανάγνωσης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας. Στόχος της δράσης είναι η ενδυνάμωση γονέων και εκπαιδευτικών στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των μικρών αναγνωστών για το βιβλίο και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Το εργαστήριο έχει διάρκεια 2 ώρες, πραγματοποιείται από τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, την εκπαιδευτικό Δρ. Βασιλική Νίκα και μέλη της Ομάδας «Ακτιβιστές Αναγνώστες» του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με το συντονισμό τουAthens Partnership.

Είσοδος Ελεύθερη – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο www.athensopenschools.gr ή στο 210 5277089.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved