Έξυπνοι τρόποι για να είναι αποτελεσματική η δίαιτά σας

Το ζητούμενο μιας δίαιτας είναι να έχει άμεσα αποτελέσματα και να μην είναι στερητική. Κοινώς να μη λιμοκτονείς. 

Έξυπνοι τρόποι για να είναι αποτελεσματική η δίαιτά σας

Ο Harley Pasternak, personal trainer πολλών διάσημων σταρ του Χόλιγουντ, όπως των Halle Berry, Kim Kardashian, Rihanna και Jessica Simpson, φαίνεται ότι έχει βρει ορισμένα «μυστικά» τα οποία είναι και αποτελεσματικά. Ποια είναι αυτά:

1. Η δίαιτα δεν πρέπει να είναι στερητική και να περιλαμβάνει μια κατηγορία τροφίμων

«Είτε πίνετε συνεχώς χυμούς ή τρώτε μόνο ψητά κρέατα, τελικά ο οργανισμός σας θα επαναστατήσει ενάντια στη μονοτονία και η απώλεια βάρους θα είναι προσωρινή. Επομένως, οι δίαιτες που είναι βασισμένες σε συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων, αποκλείοντας κάποιες άλλες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχουν», υποστηρίζει ο Harley Pasternak.Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, πλούσιο σε λαχανικά, πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής άλεσης είναι το πλέον κατάλληλο για να χάσετε βάρος.

2. Η γρήγορη απώλεια βάρους και η πρόσληψη λίγων θερμίδων δεν έχουν πάντα αποτέλεσμα

Ο Harley Pasternak είναι αντίθετος με τις δίαιτες που εστιάζουν στην κατανάλωση συγκεκριμένων θερμίδων «Θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο απλά γίνεται: Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες. Οι 140 θερμίδες μια φέτας ψωμιού δεν είναι ίδιας ποιότητας με τις 140 θερμίδες από έναν σολομό». Επίσης εστιάζει στο σύνδρομο στέρησης αλλά και κόπωσης που βιώνει σιγά σιγά ο οργανισμός από τις αλλεπάλληλες δίαιτες με λίγες θερμίδες, οι οποίες έχουν με επιπτώσεις όχι μόνο στη διάθεση αλλά και στην υγεία μας. Και σε αυτή την περίπτωση το …μυστικό είναι η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Λιγότερα πρόχειρα φαγητά, λιγότερο αλάτι και ζάχαρη, περισσότερες σαλάτες, φρούτα και πολλά υγρά.

3. Όχι στις δίαιτες που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε ελάχιστες ημέρες

«Συνήθως όταν κάποιος αποφασίσει να χάσει κιλά, θέλει να δει αποτελέσματα …χθες. Και παρότι γνωρίζει ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ωστόσο βάζει τον εαυτό του στο τρυπάκι να ξεκινήσει μια δίαιτα με αμφίβολα αποτελέσματα», σχολιάζει ο γνωστός γυμναστής. Γι’ αυτό συνιστά υπομονή και κυρίως διάθεση ώστε η προσπάθεια για απώλεια κιλών να μην είναι αποσπασματική.

4. Η δίαιτα απαιτεί οργάνωση

Αρχικά θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι είστε υγιείς. Το πρόγραμμα διαίτης που θα ακολουθήσετε θα πρέπει να είναι βασισμένο στις ανάγκες του οργανισμού σας, επομένως θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον διαιτολόγο- διατροφολόγο. Από τη στιγμή που θα γνωρίζετε τι είδους δίαιτα θα ακολουθήσετε, φτιάχνετε μια λίστα του σούπερ μάρκετ και αγοράζετε μόνο όσα αναγράφονται σε αυτή. Φροντίστε να έχετε στη δουλειά φαγητό από το σπίτι. Είναι ένας καλός τρόπος να μην ενδώσετε σε παχυντικές λιχουδιές.

Διαβάστε επίσης

«Έξυπνα» και υγιεινά tips για να βρείτε ξανά τη φόρμα σας
Πέντε συχνοί μύθοι για το γρήγορο αδυνάτισμα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved