Τα σημεία και τα αντικείμενα του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Ο κατάλογος των καθημερινών μας καθηκόντων είναι ατελείωτος και φυσικά μέσα σ΄αυτά είναι και το καθάρισμα του σπιτιού.

Τα σημεία και τα αντικείμενα του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε

Είτε κάνουμε γενική είτε το καθημερινό συμμάζεμα για να είναι το σπίτι καθαρό, υπάρχουν κάποια σημεία αλλά και αντικείμενα που ξεχνάμε να τα καθαρίσουμε. Ποια είναι αυτά;

-Τα σοβατεπί

Αυτή η μικρή ξύλινη, πλαστική ή από πλακάκι επιφάνεια, συσσωρεύει σκόνη η οποία περιμένει να την καθαρίσουμε ( κάποια στιγμή). Ειδικά αν είναι σε ανοιχτό χρώμα είναι σχεδόν βέβαιο ότι σπάνια δίνουμε σημασία στη σκόνη που έχει πάνω. Την επόμενη φορά που θα βάλετε σκούπα, μην ξεχάσετε να «μαζέψετε» και τη σκόνη που έχουν πάνω τα σοβατεπί.

-Το χαλάκι εισόδου

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσα μικρόβια έχει το χαλάκι της εισόδου του σπιτιού μας. Στην ουσία λειτουργεί ως ένα είδος «φίλτρου» καθώς συγκρατεί αρκετές από τις βρωμιές και τα μικρόβια που έχουν τα παπούτσια μας. Αρκεί να σκεφτείτε πόσες φορές την ημέρα μπαινοβγαίνετε εσείς και η οικογένειά σας στο σπίτι και θα συνειδητοποιήσετε πόσο βρώμικο είναι το χαλάκι. Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που το πλύνατε;

-Το τηλεχειριστήριο

Ξεσκονίζουμε την τηλεόραση, το τραπεζάκι του σαλονιού, αλλά σχεδόν ποτέ το τηλεχειριστήριο. Κι όμως το τηλεχειριστήριο μπορεί να φιλοξενήσει τόσο βακτήρια όσο και ένα κάθισμα τουαλέτας! Μην παραλείπετε λοιπόν να το καθαρίζετε συχνά με οινόπνευμα ή με αντιβακτηριακά μαντηλάκια.

-Οι διακόπτες φωτός του σπιτιού και τα πόμολα της πόρτας

Μπορεί να ακούγεται ανόητο να καθαρίζουμε τους διακόπτες του σπιτιού. Ομως πόσες φορές τους αγγίζουμε την ημέρα; Το ίδιο και τα πόμολα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, απολυμαίνουμε πόμολα και διακόπτες μόνο κατά τη διάρκεια ενός γενικού καθαρισμού του σπιτιού. Για να αποφύγετε τη διάδοση βακτηριδίων, σκουπίστε τα όσο πιο συχνά γίνεται με ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι ψεκασμού.

-Ο εξοπλισμός καθαρισμού σας!

Πρέπει να καθαρίζουμε και να αντικαθιστούμε τον εξοπλισμό του καθαρισμού μας. Σφουγγάρια κουζίνας, σφουγγαρίστρες, και ξεσκονιστήρια όλα πρέπει να καθαρίζονται σε απολυμαντικό και ζεστό νερό και να αντικαθίστανται τακτικά.

Διαβάστε επίσης

Το μοναδικό πράγμα στο σπίτι σας που ξεχνάτε να καθαρίσετε
Ξαφνικές επισκέψεις; 8 κόλπα για να μοιάζει το σπίτι σας καθαρό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved