Μπορεί μια μαμά να προφυλάξει για πάντα όλα όσα αγαπά;

 Εκεί «κρύβεται» όλη η ουσία: Στο να μπορείς να προφυλάσσεις όσα αγαπάς

Μπορεί μια μαμά να προφυλάξει για πάντα όλα όσα αγαπά;

Προτού γίνω μητέρα, υπήρχαν πολλά πράγματα που δεν με ενοχλούσαν ή καλυτέρα, για τα οποία δεν έδειχνα να νοιάζομαι, όπως για παράδειγμα το πέρασμα του χρόνου. «Έχω όλο τον καιρό μπροστά μου», σκεπτόμουν. «Δεν με νοιάζει τι θα συμβεί. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνομαι», έλεγα στον εαυτό μου.

Τα χρόνια, όμως, πέρασαν και πλέον βλέπω τα πράγματα με άλλο μάτι. Τώρα που δεν πορεύομαι μόνη μου σε αυτή τη ζωή, στρεσάρομαι για τα χρόνια που φεύγουν και δακρύζω κάθε φορά που συνειδητοποιώ πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Μην με παρεξηγείτε. Θέλω να τα βλέπω να ανοίγουν τα «φτερά» τους, απλά εύχομαι να χωρούσαν για λίγα ακόμη χρόνια μες στην αγκαλιά μου. Έτσι μελαγχολικά δάκρυσα και πριν από μερικές ημέρες όταν είδα το νέο συγκινητικό βίντεο της Generali με «πρωταγωνιστή» ένα αγοράκι που έμοιαζε τόσο πολύ με τον γιο μου. Δεν ήταν, όμως, η ομοιότητα με το παιδί μου που με συγκίνησε και με έβαλε σε σκέψεις, αλλά οι πράξεις του μικρού. Ο πιτσιρικάς από το βίντεο, με τα κοκκινωπά μαλλιά και τις φακίδες, πήρε για δώρο στα γενέθλιά του έναν κουμπαρά. Μέσα σε αυτόν, όμως, δεν φυλούσε χρήματα, αλλά όλα όσα αγαπούσε: Το σημείωμα της μαμάς του για το φαγητό στο ψυγείο, το εισιτήριο από τις διακοπές που πήγε με την οικογένειά του, το χαρτάκι εκείνο που κρατούσε ο παππούς του… Αυτά είχαν αξία για εκείνο και για αυτό ήθελε να τα προστατέψει. Εκεί «κρύβεται» όλη η ουσία: Στο να μπορείς να προφυλάσσεις όσα αγαπάς και να έχεις τη δυνατότητα να ονειρεύεσαι ελεύθερα, έχοντας πάντα μαζί σου τις αξίες που πήρες και τις όμορφες στιγμές που έζησες.

Σήμερα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να είναι η οικογένειά μου ασφαλής και τρέμω στη σκέψη ότι κάτι μπορεί να συμβεί. Ξέρω πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, αλλά θέλω να νιώσω έστω και λίγη σιγουριά. Τόσα και τόσα ακούμε κάθε μέρα. Τόσα και τόσα παιδιά χάνονται από τη μια στιγμή στην άλλη, απλά και μόνο γιατί διέφυγαν από την προσοχή των γονιών τους για ένα λεπτό. Ο μεγαλύτερός μου φόβος, όμως, αφορά στο μέλλον τους. Διότι όταν ζεις σε μια χώρα όπου η αβεβαιότητα είναι καθημερινό φαινόμενο, δεν μπορείς παρά να κοιτάς τα παιδιά σου και να εύχεσαι να είναι τυχερά. Όσο μεγαλώνουν, μεγαλώνουν και οι ανάγκες τους και θέλεις να ξέρεις ότι θα μπορείς να τους προσφέρεις όλα όσα χρειάζονται. «Μακάρι να κρατήσουν όλες τις αξίες και τις γνώσεις που θα πάρουν και να έχουν την ευκαιρία να τις αξιοποιήσουν», εύχομαι, καθώς βλέπω τα χρόνια να κυλούν. «Θα είμαι άραγε πάντα σε θέση να τα βοηθώ, να τα προστατεύω;», διερωτώμαι μέρα πάρα μέρα.

paidi 2 s

Πώς μπορώ να ασφαλίσω όσα έχουν αξία για εμένα;

Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική. Το μόνο που θέλω σαν μητέρα είναι να μπορώ να διαφυλάσσω όλα όσα αγαπώ και να είμαι σε θέση να προστατεύω τα παιδιά μου και τα όνειρά τους.

Θέλω να προσφέρω σε εκείνα όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν όπως θέλουν. Περισσότερο, όμως, θέλω να τα βοηθήσω να αισθάνονται ασφάλεια, όπου κι αν είναι και ό,τι κάνουν και ξέρω πως για να το πετύχω αυτό, πρέπει και μπορώ να κάνω σήμερα τις σωστές επιλογές.

Ναι, θα ήταν όμορφο να ήξερα πως μπορώ να κρατήσω όλα όσα αγαπώ, ασφαλή, όπως έκανε και το παιδί στο βίντεο της Generali, που τόσο πολύ με συγκίνησε και στάθηκε ουσιαστικά η αφορμή να γράψω αυτό το κείμενο. Εκείνο το αγόρι, φύλαξε κάθε τι που είχε αξία για εκείνο με μοναδικό σκοπό να το κρατήσει προστατευμένο. Το ίδιο κάνει και η Generali η οποία με γνώμονα τις δικές μας, ξεχωριστές ανάγκες, διασφαλίζει όλα όσα αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Οι σωστές ασφαλιστικές λύσεις μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν σε διάφορους τομείς της ζωής μας και την ίδια ώρα, να μας κάνουν να αισθανθούμε περισσότερο ασφαλείς.

Διότι η αλήθεια είναι πως η αβεβαιότητα σε κουράζει και δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να νιώθεις ότι έβαλες τα δυνατά σου, πως έκανες ό,τι περνούσε από χέρι σου για να ασφαλίσεις όσα αγαπάς, για να δώσεις στα παιδιά σου τα εφόδια που θα χρειαστούν στη μετέπειτα πορεία τους και κυρίως, ότι φρόντισες να είσαι πάντα δίπλα τους.

paidi 1

Δίνω, λοιπόν, στον εαυτό μου την υπόσχεση ότι θα σταματήσω να φοβάμαι και να αγχώνομαι. Όσο κι αν μεγαλώνουν οι ανάγκες της οικογένειάς μου, ξέρω πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να φυλάξω όλα όσα αγαπώ. Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση και αν υπάρχει η σωστή βάση, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερη ασφάλεια, αυτά χρειάζεται μια μανούλα σήμερα και αυτή θα είναι φέτος η δική μου βάση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved