Barack Obama: 3 συμβουλές στις κόρες του που ενδεχομένως να σας φανούν χρήσιμες

Ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama έχει κάποιες συμβουλές που δίνει σταθερά στις δύο κόρες του κι ενδεχομένως να φανούν χρήσιμες και σε εσάς για τα δικά σας παιδιά.

Barack Obama: 3 συμβουλές στις κόρες του που ενδεχομένως να σας φανούν χρήσιμες

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά που έκαναν τον Barack Obama να ξεχωρίζει, ήταν και η μοναδική σχέση που είχε με τις δύο κόρες του, Malia και Sasha. Ο πρώην Πρόεδρος της Αμερικής ήταν και είναι πολύ κοντά με τα παιδιά του, ενώ πρόσφατα δεν είχε κρύψει το πόσο δύσκολο ήταν για τον ίδιο αλλά και τη σύζυγο του Michelle η μετακόμιση της Malia από το σπίτι, για σπουδές στο Χάρβαρντ.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη αποκάλυψη που έκανε για τις κόρες του. Πριν λίγες μέρες, βρέθηκε στη Νέα Υόρκη σε ένα event του ιδρύματος Bill και Melinda Gates και μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ποιες είναι οι συμβουλές που δίνει πάντα στις κόρες του.

Το να είναι υπεύθυνες, είναι ένα μεγάλο προνόμιο

«Όταν ήταν μικρές, και οι ευθύνες που είχαν, ήταν μικρότερες. Καθώς μεγάλωναν, μεγάλωναν και οι ευθύνες τουw» τόνισε ο Obama. Και συνέχισε τονίζοντας ότι πάντα ο ίδιος και η μητέρα τους, τις ενθάρρυναν να είναι ευγενικές, διακριτικές, ενθουσιώδεις και να δουλεύουν σκληρά.
«Αυτά είναι τα εργαλεία, που μπορείτε να διαμορφώσετε τον κόσμο γύρω σας ώστε να αισθάνεστε οι ίδιες και οι υπόλοιποι καλά», εξήγησε.

obama oikogeneia

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι συνεισφοράς

«Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να ηγηθείτε μία διαμαρτυρίας. Μπορείτε να προσφέρετε εθελοντικά τη βοήθεια σας σε ένα τοπικό κέντρο υγείας, που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά», είναι ακόμη μία συμβουλή που τους έχει δώσει. «Αν είσαι ένας θαυμάσιος τεχνικός, δεν χρειάζεται να βγάλεις μία ομιλία. Μπορείς, όμως, να δημιουργήσεις μία εφαρμογή, που θα μπορέσει να συνεισφέρει στο γενικό καλό και να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συνεισφέρεις και να βοηθήσεις τον διπλανό σου. Με πράξεις και όχι με λόγια ή διαμαρτυρίες» τονίζει ο Obama.

Η αλλαγή απαιτεί χρόνο

«Θα πρέπει να έχετε επιμονή και υπομονή» λέει ο πρώην Πρόεδρος. «Απογοητεύουμε και απογοητευόμαστε. Η εμπειρία μου, με έχει διδάξει ότι θα πρέπει να περιμένουμε, διότι οι αλλαγές στη ζωή μας, δεν έρχονται αμέσως. Απαιτούν χρόνο και προσπάθεια», κατέληξε.


Πηγή: parents.com

Διαβάστε επίσης:

10 συμβουλές για ευτυχισμένα κορίτσια

Λόγια αγάπης από έναν μπαμπά στην αγέννητη κόρη του

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved