Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Διαδίκτυο (video)

Ζούμε σε έναν κόσμο, όπου το να ανεβάζεις στα social media, στιγμές από την καθημερινότητα με τα παιδιά, μοιάζει με κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Διαδίκτυο (video)

Το να δημοσιοποιείς μία αγκαλιά, ένα φιλί, μία δραστηριότητα, μία στιγμή που μοιράζεσαι με το παιδί σου, για πολλούς γονείς δεν είναι κάτι το φοβερό, κάτι το επικίνδυνο. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό και «άκακο» όσο πιστεύετε.

Αντίθετα, κρύβει πολλούς κινδύνους. Με το να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα social media, σημαίνει ότι παραβιάζεται η ιδιωτικότητα τους. Και όχι μόνο. Παρακάτω είναι κάποιοι από τους λόγους, που δεν θα πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες τους.

1. Όταν κοινοποιείτε την τοποθεσία που βρίσκεται το παιδί σας, ενημερώνετε συγχρόνως κάποιους για το που συχνάζει. Πού συνήθως βρίσκεται ή μένει.

2. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποκαλύψουν τις συνήθεις του παιδιού σας, τα χόμπι του, τα ενδιαφέροντά του, πράγμα που σημαίνει ότι προσωπικές του πληροφορίες είναι στη διάθεση άγνωστων ανθρώπων.

3. Κάποιοι γονείς, χωρίς δεύτερες σκέψεις, ανεβάζουν φωτογραφίες, με προσωπικά στοιχεία για το παιδί, όπως σε ποιο σχολείο πηγαίνει ή τη διεύθυνση του σπιτιού.

4. Μπορεί οι γονείς και οι φίλοι τους να βρίσκουν αξιολάτρευτες τις φωτογραφίες των παιδιών με μαγιό ή όταν βρίσκονται στη ντουζιέρα, όμως, δεν τις βλέπουν με τον ίδιο τρόπο όλοι. Πολλοί περισσότερο, οι άγνωστοι.

5. Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε τώρα, ειδικά από πολύ προσωπικές στιγμές, μία μέρα μπορεί να φέρουν σε ιδιαίτερα αμήχανη θέση το παιδί σας

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάζετε στα social media

5 φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν πρέπει να αναρτήσετε στα social media.

Ελληνική Αστυνομία προς γονείς: Τα παιδιά να μην κάνουν #checkin στα social media!

Απλά σοκαριστικό: Ένα βίντεο που πρέπει να δει κάθε γονιός (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved