Μαζί και στην κουζίνα!

Δεν έχω κρύψει ποτέ την αγάπη μου για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόλησή μου στην κουζίνα είναι μία πολύ δημιουργική και αγχολυτική διαδικασία για μένα. Η περηφάνια που αισθάνομαι όταν φτιάξω κάτι νόστιμο για την οικογένειά μου, αλλά και η απογοήτευση που νιώθω όταν κάτι δε μου πετύχει, είναι απερίγραπτες.

Δέσποινα Καμπούρη
Μαζί και στην κουζίνα!

Πιο πολύ με συνεπαίρνει η ιδέα ότι το φαγητό που θα φτιάξω για τον Βαγγέλη, την Έλενα και τη Χριστίνα, είναι μία προσφορά γεμάτη αγάπη αφού θέλω να τρέφονται σωστά και υγιεινά σε καθημερινή βάση.

Η ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή των παιδιών στη χώρα μας είναι επιτακτική καθώς σε Πανελλαδική μελέτη σε μαθητικό πληθυσμό ηλικίας 9-12 ετών (μελέτη GRECO, 2009), φάνηκε ότι 4 στα 10 παιδιά είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Ως ένας από τους κύριους λόγους παιδικής παχυσαρκίας αναδείχθηκε η χαμηλή ποιότητα της διατροφής των παιδιών, που προκύπτει μεταξύ άλλων και από έλλειψη χρόνου για την προετοιμασία σπιτικού φαγητού.

photo1

Θυμάμαι ατέλειωτα απογεύματα με τη μεγάλη μου κόρη στην κουζίνα να μαγειρεύουμε παρεούλα. Η Έλενα ήταν ακόμη σχεδόν μωρό, και δεν έφτανε τον πάγκο της κουζίνας γι’ αυτό πάντα την έβαζα πάνω σε ένα ψηλό σκαμπό, της έδινα μία ξύλινη κουτάλα και ανακάτευε στην κατσαρόλα. Έτσι μπορούσαν να περάσουν πολλές ώρες. Με ρωτούσε επίμονα για τα υλικά, τις ποσότητες που χρησιμοποιούσαμε, αλλά ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη ήταν το ανακάτεμα.

Τα χρόνια πέρασαν, και τώρα με την μικρή μου, τη Χριστίνα, μεγαλώσαμε την παρέα στην κουζίνα μας. Μπορείτε λίγο να φανταστείτε τι γίνεται αφότου τελειώσουμε οι τρεις ας τα μαγειρέματα στην κουζίνα μου, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Έρευνες δείχνουν πώς οι οικογένειες που μαγειρεύουν και τρώνε μαζί, βοηθούν τα παιδιά να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές γεύματος τώρα και στο μέλλον. Τα παιδιά που γευματίζουν με την οικογένειά τους, τρέφονται πιο υγιεινά ως ενήλικες, έχουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις, και επιλέγουν στη διατροφή τους περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Μπορεί σε κάποιους να φαίνεται αστείο, όμως είναι πολύ σημαντικό είναι να βάζουμε τα παιδιά στην κουζίνα και να μαγειρεύουμε μαζί τους καθώς έτσι τα παιδιά αναπτύσσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες αλλά και εξοικειώνονται με τη μαγειρική – μια δεξιότητα που θα τους είναι χρήσιμη για όλη τους τη ζωή! Ταυτόχρονα ολόκληρη η οικογένεια απολαμβάνει ποιοτικό χρόνο μαζί!

Γι’ αυτό λοιπόν σας καλώ να πάρετε μέρος σε έναν δημιουργικό διαγωνισμό!

Έχετε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών; Τραβήξτε μία φωτογραφία από την προετοιμασία ενός οικογενειακού γεύματος με ρύζι Uncle Ben's® και ανεβάστε το στο https://beginners.unclebens.gr. Αν είστε οι τυχεροί θα κερδίσετε έως 3.000€ για την οικογένειά σας! https://beginners.unclebens.gr #BensBeginners .

photo2
photo3

Στις 12 Οκτώβρη θα γίνει η ανάδειξη των νικητών, όπου ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει 3.000€, ενώ ο 2ος και 3ος από 1.000€. Διάρκεια διεξαγωγής Διαγωνισμού: Δευτέρα 11 /9/2017 έως και Κυριακή 8/ 10/2017.

Μάλιστα, για πρώτη φορά ξεκινά η νέα digital πλατφόρμα Ben's BeginnersΤΜ, που βοηθά τις οικογένειες να μαγειρέψουν εύκολα γεύματα με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Δεξιότητες όπως το σωστό μέτρημα, το ξεφλούδισμα, η δημιουργικότητα και η ανάγνωση, γίνονται πράξη μέσα από διαδραστικά μαθήματα στο https://beginners.unclebens.gr

Από εμένα και την Beginner Χριστουνούλα, καλά μαγειρέματα σε όλους!

inside
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved