Σχολείο και ψείρες: Έξι tips για παιδικά κεφαλάκια χωρίς έγνοιες!

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι μια ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση για πολλούς γονείς οι οποίοι, όχι μόνο καλούνται να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μπουν ξανά σε ένα πρόγραμμα, αλλά πρέπει να κάνουν και τις καθιερωμένες εξορμήσεις για να εξοπλίσουν τα μικρά τους με τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Σχολείο και ψείρες: Έξι tips για παιδικά κεφαλάκια χωρίς έγνοιες!

Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος, εγώ έκανα τη λίστα μου και άρχισα τις αγορές. Εκεί, όμως, που νόμιζα ότι είχα πάρει όλα όσα χρειαζόμουν, ήρθε στο μυαλό μου μια δυσάρεστη ανάμνηση από τις αρχές της περσινής σχολικής χρονιάς.

Ήταν ένα μεσημέρι στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν η μικρή μου γύρισε σπίτι από το σχολείο και άρχισε να ξύνει μετά μανίας το κεφάλι της. Ναι, καλά καταλάβατε. Ήταν γεμάτη ψείρες! Μια ημέρα αργότερα, πολλά από τα ενοχλητικά αυτά ζωύφια είχαν πάει στο κεφάλι της μικρότερής μου κόρης, γεγονός που με έκανε να πάθω έναν μικρό πανικό. Επειδή, λοιπόν, οι ψείρες είναι και θα είναι ένα μεγάλο «σχολικό» πρόβλημα, αποφάσισα να πάρω φέτος από νωρίς τα μέτρα μου και να μοιραστώ μαζί σας μερικά tips!

1. Όχι παιδιά, δεν πρέπει να μοιράζεστε τα πάντα

Το πρώτο βήμα που έχετε να κάνετε για να καταπολεμήσετε τις ψείρες είναι να φανείτε προνοητικές και να εξηγήσετε στα παιδιά σας πόσο σημαντικό είναι να μην μοιράζονται τα πάντα με τους συμμαθητές τους. Καπέλα, κασκόλ, πετσέτες και λαστιχάκια για τα μαλλιά αποτελούν αντικείμενα που δεν πρέπει να ανταλλάσσονται!

2. Προσοχή στα κινητά και τις... selfie

psires 2

Ναι, καλά διαβάσατε! Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η χρήση του κινητού τηλεφώνου από παιδιά, υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο να κολλήσουν ψείρες. Σκεφτείτε απλά, ότι αν τα παιδιά θελήσουν να βγάλουν μια φωτογραφία με κινητό, θα έρθουν πολύ (μα πάρα πολύ) κοντά το ένα με το άλλο! Αν, μάλιστα, έχουν και μακριά μαλλιά, τότε οι ψείρες θα κάνουν... πάρτι. Κρατήστε, λοιπόν, μακριά τα κινητά από τα παιδιά ΚΑΙ για αυτόν τον λόγο!

3. Χρησιμοποιήστε προληπτικά ένα αντιφθειρικό προϊόν

psires 3

Αν δε θέλετε να κολλήσει ψείρες το παιδί στο σχολείο, τότε να θυμάστε πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε, λοιπόν, καθημερινά κάποιο αντιφθειρικό προϊόν, όπως τη Lice Rep Lotion της Frezyderm, που απωθεί τους ανεπιθύμητους επισκέπτες με φυσικό τρόπο. Εγώ την πήρα ήδη για να έχω και το δικό μου κεφάλι ήσυχο!

4. Κάθε παιδί και άλλο χτενάκι

spires 4

Εξίσου σημαντικό είναι το να πάρετε ξεχωριστή χτένα για κάθε παιδί, με στόχο να περιορίσετε τη μετάδοση από το ένα στο άλλο και γενικά, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας!

5. Συχνό λούσιμο και έλεγχος

psires 5

Μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχθεί αν οι ψείρες προτιμούν τα φρεσκολουσμένα ή τα βρόμικα μαλλιά. Σε κάθε περίπτωσή είναι καλό να έχει το παιδί καθαρά μαλλάκια. Μέρα παρά μέρα, λοιπόν, αξίζει να λούζετε και να τα χτενίζετε καλά, ενώ το ίδιο απαραίτητο είναι το να πραγματοποιείτε συχνούς ελέγχους.

Extra tip: Να θυμάστε ότι τα μικρά αυτά παράσιτα «κατασκηνώνουν» στις περιοχές πίσω από τα αυτιά, τη γραμμή που αρχίζουν τα μαλλιά στο μέτωπο και το λαιμό! Έχετε, επίσης, κατά νου ότι οι ψείρες διακρίνονται καλύτερα στα βρεγμένα μαλλιά, ενώ τα αυγά τους στα στεγνά μαλλιά.

6. Πείτε «ναι» στα αιθέρια έλαια και βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα

psires 6

Αν τα παιδάκια σας κολλήσουν, τελικά, ψείρες, τότε αξίζει να γνωρίζετε ότι πολλά αιθέρια έλαια, όπως αυτά του Τεϊόδεντρου, του Γερανιού, της Λεβάντας και το Neem oil, μπορούν να τα βοηθήσουν. Αξίζει να βρείτε, λοιπόν, κάποια αντιφθειρική αγωγή που περιέχει προϊόντα με τα παραπάνω έλαια, όπως το Lice Free Set της Frezyderm. Αυτή ήταν και φέτος η δική μου επιλογή. Μου τη συνέστησε η φαρμακοποιός πέρυσι και λειτούργησε γρήγορα οπότε σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Η συγκεκριμένη αντιφθειρική αγωγή δρα με φυσικό τρόπο, ενώ είναι απόλυτα ασφαλής για την παιδική επιδερμίδα. Το σετ έρχεται με ειδικό σαμπουάν για ψείρες (Lice Free Shampoo), ειδική λοσιόν για ψείρες (Lice Free Lotion) και το ειδικό χτενάκι. Χρησιμοποιήστε τα και μέσα σε 4 με 5 ημέρες θα δείτε αποτελέσματα!

Ναι, είμαι σίγουρη (και αποφασισμένη) ότι η φετινή επιστροφή στο σχολείο θα βρει τις κορούλες μου χωρίς έγνοιες στα μικρά τους κεφαλάκια! Ελπίζω οι συμβουλές μου να φανούν χρήσιμες και σε εσάς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved