Το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Ιδού η λύση για να ευωδιάζει

Έχετε αγοράσει το τέλειο απορρυπαντικό και το τέλειο – πάντα σε άρωμα – μαλακτικό.

Το πλυντήριο ρούχων μυρίζει άσχημα; Ιδού η λύση για να ευωδιάζει

Κι ενώ περιμένετε να βγάλετε τα ρούχα από το πλυντήριο και ευωδιές θα πλημμυρίσουν τον χώρο, άσχημες μυρωδιές βγαίνουν από αυτό. Και τα ρούχα, όχι δε μυρίζουν... Άνοιξη, αλλά σκέτη μούχλα. Μην απογοητεύεστε. Υπάρχει λύση και μάλιστα, φυσική, για να καταπολεμήσετε τις έντονες και άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου.

Ιδού:

Με άδειο κάδο επιλέγετε το πρόγραμμα στους 90 βαθμούς και βάζετε το πλυντήριο σε λειτουργία. Μόλις, γεμίσει νερό ανοίγετε το συρταράκι και στη θέση του απορρυπαντικού ρίχνετε δύο κούπες ξύδι. Εναλλακτικά, και αν είναι πολύ έντονη η μυρωδιά της μούχλας, μπορείτε να βάλετε στη θήκη του απορρυπαντικού ένα μείγμα μαγειρικής σόδας (1/4 του φλυτζανιού) με ισόποση μερίδα νερού. Και στον κάδο ρίχνετε απευθείας, δύο φλυτζάνια λευκό ξύδι. Αν ακολουθήσετε τη δεύτερη πρόταση, βάζετε σε λειτουργία το πλυντήριο. Αφήνετε να ολοκληρωθεί η πλύση.

Μόλις τελειώσει η πλύση, αφήνετε να στραγγίσει τα νερά. Κατόπιν, το βάζετε ξανά σε λειτουργία, αυτή τη φορά στο σύντομο πρόγραμμα. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση, ανοίγετε την πόρτα και αφήνετε τον κάδο να στραγγίσει καλά.

Τι πρέπει να ξέρετε:

• Μετά από κάθε πλύση, θα πρέπει να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή, μέχρι να στεγνώσει ο κάδος. Διαφορετικά, η υγρασία που μένει, ευνοεί τη δημιουργία μούχλας και έντονης δυσοσμίας.
• Μην αφήνετε ώρα τα ρούχα, αφού έχει τελειώσει το πρόγραμμα, μέσα στο πλυντήριο
• Μία φορά την εβδομάδα, θα πρέπει να πλένετε το συρταράκι (βάλτε το να μουλιάσει σε ζεστό νερό με απλό απορρυπαντικό), αλλά και να καθαρίζετε το λάστιχο, αφού είναι το σημείο, που ευνοεί περισσότερο τη δημιουργία μούχλας.
• Το λάστιχο μπορείτε να το καθαρίσετε με λίγο λευκό ξύδι σε ζεστό νερό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved