Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο σιδέρωμα

Το σιδέρωμα είναι η δουλειά, που οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν. Ειδικά, το καλοκαίρι, με την τόση ζέστη. Αλλά, δεν… Το αναβάλλεις ή όχι για αργότερα.

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο σιδέρωμα

Σου αρέσει ή όχι, κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνεις. Και μάλλον, θα πρέπει να το κάνεις και σωστά, διότι ενδεχομένως να μην το έχεις κατά νου, αλλά υπάρχουν κάποια λάθη που τα κάνουμε συχνά όταν σιδερώνουμε.



Ιδού:



Τα αφήνεις πολλές μέρες ασιδέρωτα

Καταλαβαίνουμε. Είναι μία αναβολή που όλες παίρνουμε... Αλλά είναι λάθος και λειτουργεί εις βάρος μας, διότι τα πλυμένα όσο τα αφήνεις έτσι στοίβα, τόσο πιο δύσκολα σιδερώνονται. Οπότε, για να γίνει εύκολο και ξεκούραστο το σιδέρωμα, είναι καλύτερα από το σύρμα να τα περνάς στη σιδερώστρα.



Τα σιδερώνεις πολύ στεγνά

Αυτή η τσαλάκα που τόσο μας παιδεύει, ισιώνει καλύτερα όταν τα ρούχα είναι πιο υγρά. Οπότε φρόντισε να είναι υγρά, όταν σιδερώνεις, χρησιμοποιώντας τον ατμό. Ή κατέβρεξα τα. Όχι να τα κάνεις και μούσκεμα.

ironing1




Τα ευαίσθητα όχι στο τέλος

Αν είσαι από τις νοικοκυρές εκείνες που αφήνουν τα ευαίσθητα ρούχα για το τέλος, ακολουθείς λάθος τακτική. Η διαδικασία θα γίνει πιο εύκολη, αν ξεκινήσεις πρώτα από αυτά. Άναψε το σίδερο σε χαμηλή θερμοκρασία αρχικά και σιγά σιγά ανέβασε για τα βαμβακερά και τα λινά.



Υπόθεση… θερμοκρασία

Οι ετικέτες στα ρούχα δεν είναι μόνο για να μας ενοχλούν και να μας προκαλούν φαγούρα. Αλλά και να μας λένε και για τους βαθμούς σιδερώματος. Οπότε, ακολούθησε τις συμβουλές, σύμφωνα με το υλικό που είναι φτιαγμένο. Έτσι, θα το προστατεύσεις σίγουρα.



Προσοχή στο νερό

Αν δε μπορείτε να αγοράζετε συνέχεια απιονισμένο νερό, και αυτό της βρύσης είναι μία χαρά. Απλά δώστε προσοχή, αν είστε σε περιοχή με πολλά άλατα. Τότε, θα πρέπει να μοιράσετε ισόποσα απιονισμένο με βρύσης.



Δε συντηρείς καλά το σίδερο

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε, είναι η κακή συντήρηση του σίδερου ή σε κάποιες περιπτώσεις η καθόλου συντήρηση. Πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή ως προς τη συντήρηση, για να μην αλλάζεις σίδερα, όπως τα πουκάμισα που σιδερώνεις!



Αφήνεις το νερό

Αυτό και αν είναι λάθος και μάλιστα συχνό. Τελειώνουμε το σιδέρωμα, έχει περισσέψει νερό και το αφήνουμε για την επόμενη φορά. Κακώς. Πρέπει μόλις κρυώσει το σίδερο, να αδειάσουμε τη δεξαμενή του. Έτσι, αποτρέπεις της φθορά μία ώρα αρχύτερα.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved