Μην πετάς τη στυμμένη λεμονόκουπα – Δες πού μπορεί να σου χρησιμεύσει

Η φράση «με πέταξε σα στυμμένη λεμονόκουπα», μάλλον δε βγήκε τυχαία.

Μην πετάς τη στυμμένη λεμονόκουπα – Δες πού μπορεί να σου χρησιμεύσει

Βλέπεις η λεμονόκουπα θεωρείται από πολλές νοικοκυρές ως άχρηστη και την πετάνε στον κάλαθο των σκουπιδιών. Και, όμως, οι φλούδες που σου έμειναν από το στύψιμο των λεμονιών, μπορούν να σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Και ενδεχομένως, κάποιες χρήσεις της να μην τις έχεις σκεφτεί.



Ας δούμε, λοιπόν, που μπορεί να σου χρησιμεύσει η στυμμένη λεμονόκουπα:



Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Μπορείς να φτιάξεις γλυκό του κουταλιού λεμόνι. Κι έχε υπόψη σου ότι είναι πολύ ωραίο.



Παγάκια από λεμόνι

Αν θέλεις να δώσεις στα αναψυκτικά ή στα ποτά μία άλλη διάσταση, βάλε παγάκια λεμονιού! Μπορείς, επίσης μέσα στο παγάκι να βάλεις ένα κομμάτι λεμονόφλουδας.



Φτιάξε σκόνη λεμονιού!

Μπορείς να κόψεις τις φλούδες του λεμονιού σε μικρά κομματάκια και να τις τοποθετήσεις σε ένα καθαρό πανί. Στη συνέχεια τις βάζεις στον ήλιο για λίγες μέρες, και μόλις αποξηραθούν, τις περνάς από το μύλο του καφέ και τις τρίβεις μέχρι να γίνουν σκόνη. Τη σκόνη λεμονιού, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε γλυκά ή σαλάτες ή για να αρωματίσεις τα μαγειρευτά.



Λεμονάτο πιπέρι

Αν έχεις φτιάξει σκόνη λεμονιού, μπορείς να την ανακατέψεις με πιπέρι για έξτρα γεύση κι άρωμα στα φαγητά, ειδικά τα ψητά!



Στον κάδο σκουπιδιών

Αν βάλεις μερικές φλούδες λεμονιού στον πάτο του κάδου, θα απορροφήσουν τις οσμές.



Διώξε τα μυρμήγκια με λεμόνι!

Αν έχεις πρόβλημα με μυρμήγκια στο σπίτι, οι φλούδες του λεμονιού θα σου δώσουν τη λύση. Ρίξε μερικές κοντά σε παράθυρα, πόρτα ή στον πάγκο της κουζίνας και ξεμπέρδεψες.


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved