Τέρμα τα δάκρυα: 7 κόλπα για να μην κλαις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια

Μεγάλο μαρτύριο το καθάρισμα τω κρεμμυδιών. Κάθε φορά που πας να τα καθαρίσεις, ρίχνεις μαύρο δάκρυ. Έχεις κλάψει για το κρεμμύδι, περισσότερο και από τη… Μάρθα Βούρτση για το Νίκο Ξανθόπουλο, στις ελληνικές ταινίες. 

Τέρμα τα δάκρυα: 7 κόλπα για να μην κλαις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια

Ε, λοιπόν, σου έχουμε έξυπνα κόλπα, για να κοπεί μαχαίρι το δάκρυ κορόμηλο, πάνω από το καθαρισμένο κρεμμύδι. Και να αποφύγεις και τυχόν υπερβολές, στις οποίες μπορεί να καταφύγεις, όπως να φοράς μάσκα!

Ακονισμένο μαχαίρι

Έλεγξε αν είναι καλά ακονισμένο το μαχαίρι. Γιατί έχε κατά νου, πώς όσο πιο ακονισμένο είναι, τόσο λιγότερες ερεθιστικές ουσίες απελευθερώνονται από το κρεμμύδι.

Βάλε τα στην κατάψυξη πριν τα κόψεις

Μπορεί να ακούγεται, κάπως, αλλά πρόκειται για δοκιμασμένο κόλπο που πιάνει. Πριν το κόψεις, βάλε το κρεμμύδι για 15 περίπου λεπτά στην κατάψυξη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, εμποδίζουν την απελευθέρωση ουλφοξειδίων που ερεθίζουν τα μάτια.

Καθάρισε το μέσα στο νερό

Παλαιό κόλπο, επίσης δοκιμασμένο. Καθαρίσε τα κρεμμύδια, βουτηγμένα μέσα σε νερό. Το νερό εμποδίζει, επίσης τον ερεθισμό των ματιών.

onioncut

Μάσησε μια τσίχλα

Αυτό τώρα δε μπορούμε να εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει. Όμως, δοκιμάσαμε να καθαρίσουμε κρεμμύδια, μασώντας τσίχλα και το κόλπο έπιασε… δεν χύθηκε δάκρυ!

Φάε μια μπουκιά ψωμί

Εναλλακτικά όσο καθαρίζεις κρεμμύδι, μπορείς να μασήσεις ένα κομμάτι ψωμί.

Και το κρεμμύδι θέλει τον αέρα του

Ένα άλλο κόλπο, είναι να καθαρίσεις το κρεμμύδι κοντά στο ανοιχτό παράθυρο της κουζίνα, μπας και το «χτυπήσει» λίγο φρέσκο αεράκι. Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις έναν ανεμιστήρα, που να πέφτει πάνω σου, όταν καθαρίζεις κρεμμύδια.

Κεράκι για… ρομαντικές καταστάσεις

Αυτό το κόλπο δεν είναι ευρέως γνωστό. Είναι, όμως, πολύ ρομαντικό. Άναψε ένα ρεσό και καθάρισε δίπλα του, τα κρεμμύδια. Σίγουρα δεν θα κλάψεις από το κρεμμύδι, μπορεί όμως να συγκινηθείς από την… ατμόσφαιρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved