Η μανούλα πάντα ξέρει!

Πριν γίνω μαμά δε μπορούσα να δεχτώ ότι η μαμά μου ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα.

Η μανούλα πάντα ξέρει!

Όχι απαραίτητα γιατί είναι πιο έξυπνη. Αλλά γιατί ένα κορίτσι που δεν έχει βιώσει τη μητρότητα, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι η εμπειρία της ζωής είναι αυτή που σε κάνει πιο σοφή και αποτελεσματική και όχι μόνο η γνώση.

Έγινα μαμά, μεγαλώνω δύο παιδιά, ζω καθημερινά μέσα στην τεχνολογία αφού είναι το επάγγελμα μου -διευθύνω δύο κορυφαία sites, το ένα εκ των οποίων μάλιστα απευθύνεται σε μαμάδες με επιστημονικές έρευνες και ιατρικές συμβουλές- αλλά ποτέ μα ποτέ κανείς δεν ξεπέρασε τις σοφές συμβουλές της μαμάς μου και φυσικά το δικό μου μητρικό ένστικτο.

prode 1

Όση κόντρα κι αν υπάρχει μεταξύ μας κατά καιρούς, όσες διαφωνίες κι αν έχουμε, μαλώνουμε, αγαπιόμαστε και πάλι από την αρχή. Όμως δε θα μπορέσω ποτέ να αμφισβητήσω ότι η μανούλα πάντα ξέρει και έχει τον τρόπο να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Γιατί στο τέλος, πάντα υπερισχύει αυτό: Όσο θέλει το καλό των παιδιών και των εγγονιών της η μαμά Χριστίνα, δεν το θέλει κανένας άνθρωπος στον κόσμο...

prode 2

Το «αξίωμα» ότι οι μαμάδες ξέρουν πολλά (αν όχι τα πάντα!) θέλησε να δοκιμάσει η PRODERM με μια πολύ πρωτότυπη ιδέα που έβγαλε... θησαυρούς! Η πρωτοβουλία της PRODERM ουσιαστικά ήταν ένα πιλοτικό πρόγραμμα που συμπεριλάμβανε ένα μικρό παιχνίδι που έπαιξε η αγαπημένη μάρκα στις νέες μαμάδες και το οποίο ήταν το εξής: γνωρίζοντας ότι οι περισσότερες προτιμούν να αναζητούν συμβουλές για τη φροντίδα των μωρών τους στο internet αντί να ρωτούν τις δικές τους μαμάδες, τις κάλεσε να απευθυνθούν σε ένα ειδικό chatbot, που λειτουργούσε 24 ώρες το 24ωρο. Μόνο που στην άλλη άκρη της ιντερνετικής γραμμής, αντί για ειδικούς της PRODERM ήταν –ανώνυμα, βέβαια- η ίδια η μαμά τους! Μέσα από αυτή την τρυφερή... πλεκτάνη, οι μικρο-μαμάδες, που συχνά διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια από τη δική τους μητέρα είτε επειδή πιστεύουν ότι η γνώμη της είναι λίγο ξεπερασμένη είτε επειδή τη θεωρούν αυστηρή στην κρίση της, συνειδητοποίησαν ότι, τελικά... όσα ξέρει η μαμά, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

prode 3

Αλλά και οι μαμάδες τους, που πήραν μέρος με ενθουσιασμό στο καταπληκτικό τεστ της PRODERM, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο βοηθάει την επικοινωνία –ακόμη και με τις ίδιες τους τις κόρες- μια προσεχτική διατύπωση, με τη «μάσκα» του ειδικού.

prode 4

Αν είστε κι εσείς μια αγχωμένη μανούλα, πάρτε μέρος στο διαγωνισμό της Proderm, στη facebook σελίδα της. Εκεί, γράψτε (σαν σχόλιο) την καλύτερη συμβουλή της δικής σας μαμάς, σχετικά με τη φροντίδα του μωρού και μπορεί να είστε η τυχερή μαμά που θα κερδίσει ένα tablet για εσάς και ένα για τη μητέρα σας! Στη συνέχεια, η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο διαδραστική καθώς οι επικρατέστερες απαντήσεις θα μπουν σε ένα live voting για να αναδειχτεί η συμβουλή που δεν θα αφήσει καμία -και κανέναν- ασυγκίνητη/ο και να διεκδικήσετε ένα από τα 10 δώρα Proderm.

Μπείτε τώρα στο https://www.facebook.com/ProdermGreece/?fref=ts και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό.

Καλή σας ημέρα,
Δέσποινα Καμπούρη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved