Νέα μέθοδος γέννας θέλει τις γυναίκες να σταματήσουν να σπρώχνουν

Τι θα γινόταν αν κάποιος έλεγε στις γυναίκες να σταματήσουν να σπρώχνουν κατά τη διάρκεια του τοκετού;

Νέα μέθοδος γέννας θέλει τις γυναίκες να σταματήσουν να σπρώχνουν

Αυτή η φιλοσοφία κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα νοσοκομείου στη Μεγάλη Βρετανία και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Αν έχετε δει στην τηλεόραση ή το σινεμά γυναίκα να γεννάει ή έχετε γεννήσει εσείς η ίδια, σίγουρα θα έχετε ακούσει από το στόμα της μαίας ή του γιατρού σας «Σπρώξε!».

Το προσωπικό του νοσοκομείου Medway Maritime Hospital στο Kent της Μεγάλης Βρετανίας, προωθεί ένα πρότζεκτ που ως στόχο έχει να σταματήσουν να λένε στις γυναίκες να σπρώξουν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (RCOG) και το Βασιλικό Κολέγιο Μαιών άρχισε να προσκαλεί να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση τα μαιευτήρια, μετά την απότομη αύξηση στις περινεοτομές που επηρέασαν σχεδόν 14.000 γυναίκες το 2013 έως 2014.

toketos

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 12 μηνών και μετά την εφαρμογή του προγράμματος, οι περινεοτομές μειώθηκαν από 7% σε 1%. Πώς όμως κατάφεραν να μειώσουν το ποσοστό αυτό; Απλά ζητώντας από τις γυναίκες να μην σπρώξουν κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Οι οδηγίες που δίνονται επίσης αποθαρρύνουν τις γυναίκες από το να είναι ξαπλωμένες κατά τη διάρκεια του τοκετού, ενθαρρύνοντας τις να δοκιμάσουν εναλλακτικές θέσεις. Οι γυναίκες επίσης ενθαρρύνονται να μη βιάζονται κατά τη διάρκεια της εξώθησης, με τις νοσοκόμες να τις καθοδηγούν να αναπνέουν σωστά κατά τη διάρκεια των συστολών αντί να σπρώχνουν.

Επίσης, ζητείται πια από τις μαίες και τους γυναικολόγους να μην τραβούν το μωρό από τους ώμους παρά να τους στηρίζουν μέχρι να βγει το μωρό από τον κόλπο. Όπως προκύπτει το βάρος του μωρού είναι εκείνο που σχίζει το περίνεο κατά τον τοκετό. Με αυτό τον τρόπο, το βάρος του μωρού στηρίζεται στα χέρια της μαίας και δεν τραυματίζει το περίνεο.

Το πρόγραμμα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στο Medway που τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό European Journal of Obstetrics & Gynecology και Αναπαραγωγικής Βιολογίας , και υπάρχουν σχέδια να εφαρμόσουν αυτή τη φιλοσοφία σε εθνικό επίπεδο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved