Έλληνες γονείς δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους και τα αφήνουν σε ίδρυμα

Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες λόγω της οικονομικής κρίσης, καταγράφει δημοσίευμα του Reuters, το οποίο εστιάζει στα μεγαλύτερα θύματα που είναι τα παιδιά.

Έλληνες γονείς δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους και τα αφήνουν σε ίδρυμα

Πολλές οικογένειες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και αναζητούν τρόπους για ταΐσουν τα παιδιά τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, ένα ίδρυμα για κακοποιημένα παιδιά το οποίο ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα για τα ορφανά πολέμου "αγωνίζεται πλέον να ανταποκριθεί στον αριθμό των γονέων που στρέφονται σε αυτό αναζητώντας βοήθεια καθώς αδυνατούν να ταίσουν τα παιδιά τους".

Η Ηρώ Ζερβάκη, επικεφαλής του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου, δήλωσε στο Reuters ότι "τουλάχιστον 40 παιδιά είναι στη λίστα αναμονής, αριθμός τετραπλάσιος συγκριτικά με πριν από δύο χρόνια". Στο ίδρυμα κοιμούνται 25 παιδιά, σε ένα "γυμνό" δωμάτιο με σειρές από ομοιόμορφα κρεβάτια, ενώ υπάρχει έλλειψη προσωπικού και πόρων που καθιστά ανέφικτη την αύξηση της χωρητικότητας.

Σύμφωνα με την Ηρώ Ζερβάκη, σημειώνονται καθημερινά νέες αφίξεις. Ωστόσο, για τα παιδάκια ηλικίας 2-5 ετών, ο αποχωρισμός από τους γονείς τους είναι ιδιαίτερα τραυματικός. "Είχαμε περιστατικά με παιδιά που προσπάθησαν να το σκάσουν για να επιστρέψουν στη μητέρα τους", δήλωσε. "Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις ημέρες, έτσι ρωτούν καθημερινά «Είναι Παρασκευή;», εξηγεί η κοινωνική λειτουργός Ανθούλα Ζαρμακούπη. "Ξέρουν ότι η μητέρα τους θα τα πάρει το Σαββατοκύριακο", λέει. Μερικές φορές όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν. "Έχουμε παιδιά που οι γονείς τους είναι άστεγοι, οπότε είναι δύσκολο να τα πάρουν το Σαββατοκύριακο", επισημαίνει η ίδια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved