Έμεινε έγκυος με εξωσωματική, επέλεξε το φύλο του μωρού της και τώρα δέχεται την κατακραυγή του κόσμου!

Το γνωστό μοντέλο δεν συνέλαβε κορίτσι από τύχη. Ενώ υποβλήθηκε σε εξωσωματική γονιμοποίηση, η 30χρονη επέλεξε το φύλο του πρώτου της παιδιού.

Έμεινε έγκυος με εξωσωματική, επέλεξε το φύλο του μωρού της και τώρα δέχεται την κατακραυγή του κόσμου!

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της ήταν ειλικρινείς σχετικά με τους αγώνες της γονιμότητας τους. Τα χαρμόσυνα νέα της εγκυμοσύνης τα ανακοίνωσαν τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο είπαν ότι περιμένουν μια κόρη.

510836104 chrissy teigen zoom 66e2e126 0b21 4067 bc3b b8e0560a70f4

«Εγώ πήρα αυτή την απόφαση», είπε η Chrissy Teigen στο περιοδικό People σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, μια ημέρα μετά την κυκλοφορία του βιβλίου μαγειρικής της. «Όχι μόνο περιμένω κορίτσι, αλλά επέλεξα να είναι κορίτσι. Το διάλεξα και είπα "Ας βάλουμε το κορίτσι!". Νομίζω ότι επηρεάστηκα από το γεγονός ότι ο John θα ήταν ο καλύτερος πατέρας σε ένα μικρό κορίτσι. Αυτό με ενθουσίασε. Με ενθουσίασε και μόνο η σκέψη... του να τον δω με ένα μικρό κορίτσι. Νομίζω ότι αξίζει ένα μικρό κορίτσι. Νομίζω ότι αξίζει αυτό το δεσμό», είπε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις!

Η επιλογή του φύλου του μωρού είναι δυνατή μέσω της προεμφυτευτικής γενετικής διαλογής (PGS) ή της προεμφυτευτικής γενετικής διάγνωσης (PGD). Μερικές κλινικές γονιμότητας προσφέρουν αυτή την επιλογή μαζί με τις θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αυτή η τεχνική όμως, έκανε ορισμένους followers στο Twitter την Τετάρτη έξαλλους, βομβαρδίζοντας με αρνητικά σχόλια την Chrissy Teigen.

«Μήπως διάλεξες και τα μαλλιά και το χρώμα των ματιών Chrissy Teigen .... ανακατεύεις τις φυσικές ευλογίες από τον Θεό. Σου άρεσε πολύ;», έγραψε ένας χρήστης με το μοντέλο να του απαντάει. «Η φυσική μου ευλογία από τον Θεό ήταν η στειρότητα!».

Ένας άλλος χρήστης τη ρώτησε: «Πώς ακριβώς διάλεξες έμβρυο;», και εκείνη του απάντησε: «Σου λένε ότι μπόρεσαν να δημιουργήσουν 10 έμβρυα. 6 κορίτσια και 4 αγόρια. "Θες να διαλέξεις κάποιο ή να γίνει τυχαία η επιλογή;"».

Μεταξύ άλλων σχολίων όμως ανέφερε σε όλους τους χρήστες: «Ήταν λάθος μου να ανοιχτώ και να μιλήσω για τη διαδικασία μετά από τα αρνητικά σχόλια που λαμβάνω. Πίστευα ότι οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τη διαδικασία. Ήταν μεγάλο λάθος... Δεν δημιουργήσαμε ένα μικρό κορίτσι. Είχαμε πολλά έμβρυα. Αγόρια και κορίτσια. Προτιμήσαμε να βάλουμε τα θηλυκά πρώτα και μετά τα αρσενικά. Δεν «πετάξαμε» τίποτε και ακόμη θα θέλαμε να έχουμε και αγόρι και κορίτσι στο μέλλον. Είναι δύσκολο να σας εξηγήσω πόσο δύσκολη διαδικασία είναι όλο αυτό, εδώ μέσα (Twitter)».

497767392 chrissy teigen john legend zoom 878507b9 74f3 40eb 89b4 955de80ff230

Η προεμφυτευτική γενετική διαλογή (PGS) και η προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD), γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στις κλινικές εξωσωματικής γονιμοποίησης. Σε αρκετά από τα κύτταρα των εμβρύων ενός ατόμου, γίνεται βιοψία ενώ δοκιμάζονται για χρωμοσωμικές ανωμαλίες και γενετικές ανωμαλίες. Απορρίπτοντας τα αδύναμα και ευάλωτα έμβρυα, και μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιθανότητες αποβολής σημαντικά.

Με την προκατάληψη της επιλογής φύλου, τα μονά κύτταρα ελέγχονται για τον εντοπισμό χρωμοσωμάτων Χ και Υ. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν τη μέθοδο αυτή για να αποφευχθεί η μετακύλιση ενός χρωμοσώματος και η γενετική διαταραχή. Κάποιοι άλλοι απλά το αφήνουν στην τύχη. Υπάρχει η προκατάληψη της επιλογής φύλου για μη ιατρικούς λόγους και εδώ και χρόνια έχει θέσει ηθικό ζήτημα. Η πρακτική αυτή πάντως έχει απαγορευτεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Κίνα.

Ποια είναι η δική σας άποψη; Αφήστε τα σχόλιά σας, στη φόρμα που ακολουθεί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved