Δωρεάν εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων για παιδιά

Πάνω από 1.100 εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα σε παιδιά και συνοδούς τους, στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων, ως τελικός δικαιούχος του επιχειρησιακού προγράμματος βασικής υλικής και επισιτιστικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Δωρεάν εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων για παιδιά

Μετά τη διανομή φρέσκων προϊόντων σε 3.500 ωφελούμενους του βόρειου τομέα, που ξεκίνησε το 2015 και θα συνεχιστεί την τρέχουσα χρονιά, σειρά έχει για τις αρχές του 2016 η διάθεση θεατρικών εισιτηρίων για ωφελούμενους τεσσάρων ηλικιακών κατηγοριών.

Αυτή την Πέμπτη, 165 παιδιά της ηλικιακής κατηγορίας 13-16 ετών θα παρακολουθήσουν το μιούζικαλ «Billy Elliot» και θα ακολουθήσουν παραστάσεις για παιδιά ανά ηλικία.

Αναλυτικά οι παραστάσεις και η κατανομή τους έχουν ως εξής:

-"Το Σπάταλο Τερατάκι"- ηλικιακή κατηγορία 4-6 ετών
-"Η Πέτρα του Βορρά"- ηλικιακή κατηγορία 7-12 ετών
-"Billy Elliot"- ηλικιακή κατηγορία 13-16 ετών
-"Ο Μπαμπάς"- για τους ενήλικες άνω των 60 (επιπλέον 375 εισιτήρια)

Εντός της χρονιάς πρόκειται να υλοποιηθούν από τη σύμπραξη με επικεφαλής την Π.Ε Βορείου τομέα αντίστοιχες συνοδευτικές δράσεις, που δύνανται να αποφασίσουν από κοινού οι εταίροι της σύμπραξης.

Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι του ΤΕΒΑ, είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχουν καθοριστεί.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπέγραψε η κ. Φωτίου, τα εισοδηματικά κριτήρια τέθηκαν στις 3.000 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 900 για κάθε ανήλικο. Πρόκειται για άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Στη μονογονεϊκή οικογένεια (οικογένεια που προστατεύεται από έναν μόνο γονέα, άγαμο, σε χηρεία ή διαξευγμέ-νο) το πρώτο εξαρτώμενο ανήλικο μέλος λογίζεται ως ενήλικας.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα πρέπει η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 115.000 ευρώ κατ' άτομο. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 20.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 15.000 για κάθε ανήλικο. Το ανώτατο συνολικό όριο είναι για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 250.000 ευρώ. Επίσης το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας δεν πρέπει να υπερβαίνει το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος

Προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΕΠ-Ι) για την περίοδο 2015-2016, ανέρχεται 135 εκατ ευρώ. Για το 2015 προβλέπεται η διάθεση 30 εκατ ευρώ ενώ για το 2016 προβλέπεται άλλα 105 εκατ. ευρώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved