Πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς καθάρισμα; Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Καθαρίζετε το πάτωμα του σπιτιού σας κάθε τρεις και λίγο και αμέσως μαζεύει σκόνη και βρομιές; Σας έχουμε τη λύση!

Πεντακάθαρο πάτωμα χωρίς καθάρισμα; Τα 5 tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Η καθημερινότητά μας είναι τέτοια που ποτέ δεν έχουμε όσο χρόνο θα θέλαμε για την καθαριότητα του σπιτιού. Ειδικά σε ένα σπίτι με παιδιά η σκόνη, οι βρομιές και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, είναι συχνοί επισκέπτες! Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε καθαρό πάτωμα εύκολα και γρήγορα;

1. Μη φοράτε τα παπούτσια στο σπίτι
Τα παπούτσια μεταφέρουν όλα τα μικρόβια και τις βρομιές που βρίσκονται εκτός σπιτιού, μέσα. Κάθε φορά λοιπόν, που επιστρέφετε στο σπίτι, βγάζετε τα παπούτσια στην είσοδο και φορέστε τις παντόφλες σας!

2. Βάλτε πατάκια στην είσοδο και στις μπαλκονόπορτες
Πριν μπείτε στο εσωτερικό του σπιτιού, κάντε συνήθειο να σκουπίζετε τα πόδια σας. Τα μπαλκόνια συνήθως μαζεύουν πολλή σκόνη λόγω του αέρα και για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι καλό να βάλετε πατάκια και στις μπαλκονόπορτες.

3. Βάλτε προστατευτικά στα πόδια των επίπλων
Με αυτόν τον τρόπο, θα γλιτώσετε γδαρσίματα και θα διατηρήσετε το πάτωμα του σπιτιού σας σαν καινούριο για περισσότερο καιρό!

4. Βάλτε χαλάκια στα «κρίσιμα» σημεία!
Εντοπίστε ποια είναι τα σημεία του σπιτιού σας που λερώνονται περισσότερο και βάλτε σε αυτά χαλάκια. Έτσι θα γλιτώσετε λεκέδες στο πάτωμα που θα είναι δύσκολο να βγουν.

5. Μη σέρνετε τα έπιπλα!
Ένα απλό σύρσιμο, μπορεί να κάνει ανεπανόρθωτο κακό στο πάτωμα. Μετακινήστε προσεκτικά τα έπιπλα που θέλετε και προσπαθήστε να μη σύρετε τις καρέκλες, τους καναπέδες ή τα τραπέζια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved