Μάγια Ρίγκλερ: Το 10χρονο κοριτσάκι που κατάφερε να μαζέψει 34.000 δολάρια σε μία εβδομάδα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο (εικόνα)

Από τότε που η 10χρονη Μάγια Ρίγκλερ κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία μόλις δύο ετών, η ίδια και η οικογένειά της στηρίζουν και ενισχύουν όπως μπορούν το έργο του Alex's Lemonade Stand Foundation.

Μάγια Ρίγκλερ: Το 10χρονο κοριτσάκι που κατάφερε να μαζέψει 34.000 δολάρια σε μία εβδομάδα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο (εικόνα)

Το Alex's Lemonade Stand Foundation είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 2004 από την Αλεξάντρα Σκότ, ένα 8χρονο τότε κοριτσάκι που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Αυτή η φιλανθρωπική οργάνωση είναι στο πλευρό εκατοντάδων παιδιών που δίνουν το δικό τους αγώνα και έχει κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.

Από το 2007, κάθε Ιούνιο η οικογένεια Ρίγκλερ στήνει ένα πάγκο με λεμονάδες κοντά στο σπίτι τους και όσα χρήματα μαζεύουν τα δίνει στα παιδιά που το είχαν ανάγκη. «Κάθε χρόνο μαζεύαμε μερικά χιλιάδες δολάρια και τα δίναμε. Θέλαμε να ανταποδώσουμε όλη τη βοήθεια και τη στοργή που λάβαμε», δήλωσε η Στέισι Ρίγκλερ μητέρα της Μάγια.

Δυστυχώς πριν μιάμιση εβδομάδα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το 10χρονο κοριτσάκι πρέπει για ακόμα μία φορά να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες, είναι όμως αισιόδοξοι ότι για ακόμα μία φορά θα βγει νικήτρια. Αμέσως φίλοι και γνωστοί βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και έκαναν στην μικρή Μάγια ένα σωρό δώρα. «Χαιρόμουν που νοιάζονταν για μένα, όμως δε χρειαζόμουν όλα αυτά τα δώρα που μου έκαναν και άρχισα να αισθάνομαι άσχημα».

Έτσι η Μάγια εμπνεύστηκε την εξής ιδέα: Αντί για δώρα, όποιος φίλος, γνωστός ή και άγνωστος ήθελε να βοηθήσει, μπορούσε να δώσει χρήματα σε έναν «πάγκο» που στήθηκε , αυτή τη φορά όχι έξω από το σπίτι της οικογένειας αλλά στο internet. Μέσα σε μία εβδομάδα η μικρή Μάγια μάζεψε 34.000 δολάρια.Επόμενος στόχος; Τα 50.000 δολάρια!

1cancer

Η Μάγια εύχεται κάποια στιγμή να καταφέρει να μαζέψει 500.000 δολάρια, στη μνήμη της Αλεξάντρα Σκότ και για να βοηθήσει όσο πιο πολλά παιδιά μπορεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved