Έως τις 3 Ιουλίου το αργότερο η δημοσιοποίηση της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδωσε σήμερα το χρονοδιάγραμμα της δημοσιοποίησης της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έως τις 3 Ιουλίου το αργότερο η δημοσιοποίηση της βαθμολογίας στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Θανάση Κυριαζή, οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 3 Ιουλίου. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι βάσεις θα ανακοινωθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Παράλληλα τόνισε ότι οποιαδήποτε εκτίμηση για την πορεία των βάσεων είναι επισφαλής, αφού δεν έχουν δοθεί οι βαθμολογίες και δεν έχουν κατατεθεί τα μηχανογραφικά. Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης είναι η 14η Ιουλίου.

Όσον αφορά την Τράπεζα Θεμάτων, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η εφαρμογή της θα συνεχιστεί και ότι θα διορθωθούν οι τυχόν αστοχίες που θα διαπιστωθούν στην πορεία. «Η Τράπεζα Θεμάτων είναι δυναμική και όχι στατική διαδικασία» ανέφερε.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμη ότι μέσα στο καλοκαίρι θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τρία νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας (έρευνα και τεχνολογία, ειδική αγωγή, νομική προσωπικότητα των εκκλησιών). Τέλος έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις που θα αναλάβει η Πολιτεία για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση του σχολικού αθλητισμού.

Στόχος του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα, ενώ έγινε γνωστό πως το 90% των βιβλίων έχουν προωθηθεί στις διευθύνσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved