Έρευνα: Η εγκυμοσύνη είναι «κολλητική»!

Μπορεί η εγκυμοσύνη να είναι μεταδοτική; Η απάντηση είναι ναι!

Έρευνα: Η εγκυμοσύνη είναι «κολλητική»!

Αν δεν έχετε γίνει ακόμη μαμά, πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να επιθυμεί να μείνει έγκυος, κάθε φορά που συναντιέστε με μία φίλη σας που έχει μωρό; Μην πείτε καμία, γιατί δε θα σας πιστέψουμε.

Μία νέα έρευνα Ολλανδών επιστημόνων έρχεται να επιβεβαιώσει το παραπάνω. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά της, οι γυναίκες που κοιτούν φωτογραφίες φίλων και γνωστών με τα παιδιά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχουν έντονη επιθυμία να γίνουν κι εκείνες μητέρες!

«Χρειάζεται χρόνος να αποκτήσεις παιδί, επειδή υπάρχει μία φυσιολογική περίοδος πριν από την σύλληψη, αλλά και γιατί η επιθυμία να το αποκτήσεις έρχεται με το χρόνο. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η επιρροή από την εγκυμοσύνη μίας φίλης ή γνωστής δεν έρχεται αυτόματα», επεσήμανε η επικεφαλής της έρευνας.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.700 γυναίκες ηλικίας 15-30 ετών. Οι επιστήμονες μελέτησαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τις φιλίες αυτών των γυναικών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επιθυμία του να γίνει μία γυναίκα μητέρα, μόλις δει τη φίλη της να γεννάει, μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο χρόνια!

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Κοινωνιολογική Επιθεώρηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved