Αγαπημένα καρτούν ξύρισαν τα μαλλιά τους συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου (βίντεο)

Δεν είναι ποτέ εύκολο να μιλήσεις για τον παιδικό καρκίνο. Και τι να πεις άλλωστε; Τα λόγια είναι άχρηστα, όταν μιλάμε για μάχη να κρατηθείς στη ζωή. Οι πράξεις μας και το πώς μεταφράζονται στο πρόσωπά μας τα συναισθήματα, είναι αυτά που αγγίζουν κάποιον που υποφέρει.

Αγαπημένα καρτούν ξύρισαν τα μαλλιά τους συμμετέχοντας ενεργά στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου (βίντεο)

Το κακό είναι ότι ενώ πρέπει να στεκόμαστε στην προσπάθεια του ίδιου του παιδιού να σώσει την ζωή του, κάποιοι αντιμετωπίζουν το θέμα του καρκίνου ως ταμπού, δακτυλοδείχνοντας αυτά τα παιδιά. "Κι όμως", θα αναρωτηθείτε, "πώς γίνεται στην εποχή μας να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα";

Οι καλύτεροι μάρτυρες είναι τα ίδια τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε παιδιά να μιλούν για το πώς αισθάνονται περνώντας αυτήν την δοκιμασία και πώς βιώνουν τα σχόλια που γίνονται εις βάρος τους -από τους μεγαλύτερους κατά κύριο λόγο- για την απώλεια των μαλλιών τους.

"Άνθρωποι κοιτούν, χαζεύουν, ψιθυρίζουν μεταξύ τους", λέει μια μητέρα. "Δεν είναι αυτό προκατάληψη"; "Θέλω οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι δεν είμαστε άρρωστοι επειδή το θέλουμε", διηγείται ένα κορίτσι.

Αξιοθαύμαστη είναι η κίνηση ενός σάιτ (www.baldcartoons.com) να μετατρέψει γνωστά καρτούν σε καραφλά! Δείτε να κάνει ειδική προβολή στα παιδιά αυτά, δείχνοντας τους αγαπημένους τους ήρωες να παίζουν σε επεισόδια χωρίς τα μαλλιά τους. Η χαρά, η έκπληξη, αλλά και το γέλιο τους δεν περιγράφονται.

Ενα παιδί με καρκίνο, του αξίζει να το βλέπουν όπως κάθε φυσιολογικό παιδί. Τελικά ίσως τα "άψυχα" καρτούν, έχουν περισσότερη "ψυχή" και ευαισθησία από κάποιους ανθρώπους...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved