Καλώς ήρθες στο κλαμπ! Ένα βιβλίο για τον πρώτο χρόνο της μητρότητας

Ένα βιβλίο απόλυτα αφιερωμένο στις νέες μαμάδες είναι το βιβλίο της Helene the illustrator.

Καλώς ήρθες στο κλαμπ! Ένα βιβλίο για τον πρώτο χρόνο της μητρότητας

Η συγγραφέας Helene the illustrator εξομολογητική με χιούμορ και τρυφερότητα μοιράζεται μαζί μας τη δική της ιστορία που είναι η ιστορία όλων των νέων μαμάδων.

Απολαύστε την !

Γιατί είτε έχεις ένα µωράκι στην κοιλιά σου είτε το κρατάς πια αγκαλιά και προσπαθείς να τα βγάλεις

πέρα, αυτό το βιβλίο είναι για σένα! Κι αν νιώθεις αγχωμένη, πελαγωµένη, ανεπαρκής ή όλα αυτά µαζί, µην ανησυχείς. Δεν είσαι η µόνη.

mitrotita-(1).jpg

Καλώς ήρθες στο κλαµπ!

Αυτός ο υποστηρικτικός, ειλικρινής και εµψυχωτικός οδηγός για τη νέα σου ζωή είναι η αγκαλιά, η ζεστή κούπα του καφέ και –γιατί όχι;, το ποτήρι κρασί (µπορεί και µπουκάλι) που χρειάζονται όλες οι µαµάδες.

«Όταν έγινα για πρώτη φορά μαμά, συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να σχετιστώ με καμία από τις τέλειες μητέρες που έβλεπα στο Instagram. Έτσι, άρχισα να μοιράζομαι τις εικονογραφήσεις μου για το πώς ήταν πραγματικά η μητρότητα για εμένα και έμεινα έκπληκτη από την ανταπόκριση του κόσμου. Αυτό το βιβλίο είναι η απάντησή μου στον πρώτο χρόνο της μητρότητας. Είναι μια ειλικρινής συλλογή των σκέψεων, των συμβουλών και των αστείων εικονογραφήσεών μου» λέει η Helene the illustrator.

mitrotita-(2).jpg

Ποια είναι όμως αυτή η νέα γυναίκα; Η Helene the illustrator η συγγραφέας του Καλώς ήρθες στο κλαμπ! μας συστήνετε με τα δικά της λόγια.

Γεια! Είμαι η Helene, μια κουρασμένη μαμά που ζει στo ηλιόλουστo Cornwall στο Ηνωμένο

Βασίλειο. Μου αρέσει να περνάω τον «ελεύθερό μου χρόνο» καθαρίζοντας το μπάνιο και τις δαχτυλιές από τις πόρτες των ντουλαπιών και μαζεύοντας σκόρπια κομμάτια lego.

Επίσης, μου αρέσει πολύ να ζωγραφίζω. Ξεκίνησα να σχεδιάζω περίεργα μικρά ζωάκια, στη συνέχεια αποτύπωσα τις εμπειρίες μου από τη γονεϊκότητα και φαίνεται ότι οι άνθρωποι ταυτίστηκαν μαζί μου! Ο λογαριασμός μου στο Instagram έχει 90.000 καταπληκτικούς followers!

Η πλειοψηφία της δουλειάς μου δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το μολύβι και τις ακουαρέλες μου, αν και πιο πρόσφατα ζωγραφίζω και στο iPad Pro μου.

Έχω συνεργαστεί με φιλανθρωπικά ιδρύματα, περιοδικά, συγγραφείς.

mitrotita-(4).jpg

Ακολουθεί απόσπασμα του βιβλίου Καλώς ήρθες στο κλαμπ! που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις KEYBOOKS.

Το Τέταρτο Τρίμηνο

Κανείς δεν σου μιλάει για το τέταρτο τρίμηνο. Με το που θα γεννήσεις σχεδόν, είσαι ουσιαστικά μόνη σου και κρατάς τη ζωή κάποιου άλλου κυριολεκτικά στα χέρια σου. Καμία πίεση λοιπόν. Μη νιώσεις άσχημα αν δεν απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο με το νεογέννητό σου. Εγώ δεν το απολάμβανα. Κάθε μέρα ήταν μια μάχη για την επιβίωση. Ποιος στ’ αλήθεια «απολαμβάνει» την έλλειψη ύπνου, το να κάνουν εμετό πάνω σου και το να περπατάς σαν τον Τζον Ουέιν επί εβδομάδες χωρίς να εισπράττεις ούτε ένα χαμόγελο; Αν πέρασες όλη τη μέρα στον καναπέ, ταΐζοντας το μωρό σου, αλλάζοντας βρόμικες πάνες και καταβροχθίζοντας μια οικογενειακή συσκευασία μπισκότα… να ξέρεις πως είναι εντάξει. Είμαι εδώ για να σου πω ότι Είσαι Αρκετή! Ναι, εσύ! Όλες βρίσκουν αυτό το κομμάτι απίστευτα δύσκολο. Απλώς κάποιες μαμάδες το κρύβουν καλύτερα από τις άλλες! Και είναι απόλυτα ΟΚ το να σου λείπει η παλιά σου ζωή – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμάς την τωρινή σου.

Και Τώρα Τι;

Όλοι οι νέοι γονείς ζουν μια τέτοια στιγμή, είτε στην επιστροφή από το μαιευτήριο είτε όταν μπαίνουν πρώτη φορά στο σπίτι με το μωρό, και ξαφνικά σκέφτονται: «Τι στο καλό κάνουμε τώρα;». Καλώς ήρθες στη νέα σου εργασία! Αυτό το πακετάκι χαράς είναι το νέο σου αφεντικό. Α, και το ωράριο είναι 24 ώρες επί 7 ημέρες τη βδομάδα, δεν δικαιούσαι αναρρωτική ή καλοκαιρινή άδεια, και η μελλοντική χαρά και ευεξία της επόμενης γενιάς βρίσκεται στα χέρια σου. Καλά να περάσεις αλλά, ό,τι και να γίνει, μην τα κάνεις θάλασσα! Ως νέα γονιός, δεν θα είσαι ποτέ απόλυτα σίγουρη αν το κάνεις σωστά και όλοι θα σου λένε κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί απλώς όλα τα μωρά είναι διαφορετικά, και ένα είναι το σίγουρο: ΟΛΟΙ μας το βρίσκουμε στην πορεία.

Η πραγματικότητα Πώς ονειρευόμουν την πρώτη μας φωτογραφία

Η Πρώτη Φωτογραφία Όταν ονειρευόμουν την πρώτη μας φωτογραφία, φανταζόμουν χαρούμενα και γαλήνια βλέμματα, ροδαλά μαγουλάκια, άντε να αχνοφαινόταν και λίγος ιδρώτας… Στην πραγματικότητα, έμοιαζα σαν να με είχαν ποδοπατήσει και ένα βαμπίρ να μου είχε πιει όλο το αίμα… Και μετά να μου έδωσε και από μια μπουνιά στο κάθε μάτι… Ήμουν πιο εξαντλημένη από ποτέ, αλλά απόλυτα ευτυχισμένη. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως το μωρό μου ήταν επιτέλους εδώ! Μπορεί να μην είναι η καλύτερη φωτογραφία μου, ούτε κάνει για το Instagram, αλλά σίγουρα έχει τεράστια αξία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved