Το tip της μαμάς: Το σημείο στο σπίτι που ξεχνάτε να καθαρίσετε συστηματικά

Δεν περνάει καν από το νου σας ότι το συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται καθάρισμα.

Το tip της μαμάς: Το σημείο στο σπίτι που ξεχνάτε να καθαρίσετε συστηματικά
Bigstock

Σε μια μελέτη του οργανισμού NSF International για τα σημεία που παρατηρείται η υψηλότερη συγκέντρωση μικροβίων στο μέσο νοικοκυριό, διαπιστώθηκε ότι τρεις από τις πέντε κορυφαίες εστίες μικροβίων ήταν στην κουζίνα.

Ψυγείο

Στην κορυφή της λίστας με τα σημεία που σπάνια καθαρίζονται είναι το πίσω μέρος του ψυγείου και συγκεκριμένα το πηνίο συμπυκνωτή το οποίο αν είναι καλυμμένο με σκόνη και βρομιά το ψυγείο δεν λειτουργεί αποτελεσματικά.

Για να το καθαρίσετε θα πρέπει να βγάλετε το ψυγείο από την πρίζα και να το τραβήξετε μπροστά ώστε να έχετε τη δυνατότητα να καθαρίσετε το πηνίο συμπυκνωτή αποτελεσματικά.

trofima-sto-psigeio.jpg

Όπως εξηγεί η Aisha Pando, ιδρύτρια της εταιρείας καθαριότητας SweepSouth, το ψυγείο είναι μια από τις κορυφαίες συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια στο σπίτι και ο καθαρισμός των εξωτερικών πηνίων 1- 2 φορές τον χρόνο, μπορεί να μειώσει την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει έως και 30%. Θυμηθείτε να αφήσετε χώρο μεταξύ του ψυγείου και του τοίχου μόλις το ωθήσετε ξανά στη θέση του, ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Ποια άλλα σημεία στο σπίτι δεν καθαρίζετε συχνά

Πλακάκια

Οι πιτσιλιές από το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα στα πλακάκια συχνά παραμένουν ξεχασμένες ειδικά αν δεν είναι έντονες. Λειτουργούν όμως ως μαγνήτης για τη σκόνη και τη βρομιά, λέει η Aisha Pandor η οποία συνιστά να τις καθαρίζετε με ένα οικολογικό καθαριστικό το οποίο θα φτιάξετε ανακατεύοντας δύο φλιτζάνια αποσταγμένο λευκό ξίδι με ένα φλιτζάνι νερό και 15 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου. Ταμπονάρετε ένα πανί στο μείγμα και τρίβετε με αυτό τα πλακάκια για να καθαριστούν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο μείγμα καθαρισμού σε οποιαδήποτε γυαλιστερή μη πορώδη επιφάνεια, όπως είναι ο νεροχύτης.

Woman Housewife In Gloves Holds Detergent In Her Hands On Blue Background, Woman Cleaner Advertises

Ανοιχτήρια

Τι πιθανότερο είναι πώς σπάνια ρίχνετε μια προσεκτική ματιά στα ανοιχτήρια, όμως η αλήθεια είναι ότι συχνά συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια, Ειδικότερα, τα ανοιχτήρια μπορεί να φιλοξενούν βακτήρια όπως η σαλμονέλα και το E. coli γι΄ατό και πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση ή να τα απολυμαίνετε. Επίσης, μη ξεχνάτε να τα σκουπίζετε καλά για να αποφύγετε την εμφάνιση σκουριάς.

Το tip της μαμάς: Ποιο αντικείμενο της κουζίνας πρέπει να αντικαθιστάτε συχνά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved