Tο tip της μαμάς: 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στην κρεβατοκάμαρα

Ειδικά αν θέλετε να έχετε έναν ήρεμο και βαθύ ύπνο.

Tο tip της μαμάς: 4 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε στην κρεβατοκάμαρα
Bigstock

Εάν θέλετε να αισθάνεστε ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε και με καλή διάθεση, φροντίστε να κοιμάστε καλά το βράδυ.

Αυτό προϋποθέτει ότι δεν θα υπάρχουν περισπασμοί και η κρεβατοκάμαρα θα είναι τακτοποιημένη ώστε να χαλαρώνετε και να ηρεμείτε όταν ξαπλώνετε.

Πώς επηρεάζεται η υγεία σας όταν κοιμάστε λιγότερο από έξι ώρες την ημέρα

Θα το πετύχετε αν δεν υπάρχουν τα εξής πέντε πράγματα:

Κινητό τηλέφωνο

Οι περισσότεροι κοιμούνται «αγκαλιά» με το κινητό τους τηλέφωνο. Είναι μια πολύ κακή συνήθεια που επηρεάζει σημαντικά τον ύπνο. Το μπλε φως που εκπέμπει το τηλέφωνό σας μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την παραγωγή μελατονίνης, καθιστώντας πιο δύσκολο τον ύπνο.

Τηλεόραση

Μπορεί να πιστεύετε ότι η τηλεόραση σας …υπνωτίζει ωστόσο συχνά έχει το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα. Σας δημιουργεί υπερένταση κι έτσι αργείτε να κοιμηθείτε.

anoixiatiki-diakosmisi-krevatokamaras.jpg

Πράγματα παντού

Βλέποντας την ακαταστασία στο υπνοδωμάτιο – πράγματα στο κομοδίνο, πεταμένα ρούχα, κ.ο.κ. – είναι δύσκολο να ηρεμήσετε και να κοιμηθείτε. Αντί να αισθάνεστε χαλαροί, το μυαλό σας θα επικεντρωθεί στο χάος και την ακαταστασία.

«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν την τεράστια σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας και ακαταστασίας», λέει η Shantae Duckworth, ιδρύτριας του Shantaeize Your Space. «Αν ο χώρος μας είναι ακατάστατος, η ενέργεια που αισθανόμαστε δεν απελευθερώνεται και αυτό δημιουργεί άγχος», προσθέτει.

Ασιδέρωτα στη λεκάνη

Τα ασιδέρωτα συχνά σχηματίζουν βουνό όταν δεν προλαβαίνετε να τα σιδερώσετε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα έχετε στην κρεβατοκάμαρά σας στη λεκάνη. Εκτός του ότι μαζεύουν σκόνη κάνουν το υπνοδωμάτιο να δείχνει ακατάστατο γεγονός που δεν βοηθά να ηρεμήσετε ώστε να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

Με πληροφορίες από realhomes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved