Global Female Leaders Outlook: Τι πιστεύουν οι γυναίκες για τις σημερινές επιχειρησιακές προκλήσεις;

Πώς αξιολογούν οι γυναίκες που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις εργασίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζονται σε περιόδους πολλαπλών κρίσεων

Global Female Leaders Outlook: Τι πιστεύουν οι γυναίκες για τις σημερινές επιχειρησιακές προκλήσεις;

Αλήθεια, ποια είναι η άποψή τους για θέματα όπως η ισοτιμία των φύλων, το ESG, o ψηφιακός μετασχηματισμός αλλά και, σε πιο προσωπικό επίπεδο, οι δικές τους επαγγελματικές ευκαιρίες;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν την έρευνα Global Female Leaders Outlook 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη φορά από την KPMG, δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες σε ηγετικές θέσεις εργασίας να απαντήσουν σε θέματα που απασχολούν -λιγότερο ή περισσότερο- όλες και όλους σήμερα.

anytime1.jpg

Μάλιστα, τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Anytime by Interamerican, σε συνεργασία με την KPMG, στις 29 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Βασικά σημεία της έρευνας Global Female Leaders Outlook 2023

Ένα εύρημα, στο οποίο στάθηκε η έρευνα Global Female Leaders Outlook 2023, είναι πως παρά τις πολλαπλές κρίσεις και τη συνεπακόλουθη αβεβαιότητα, οι γυναίκες σε ηγετικές θέσεις βλέπουν θετικά τις προοπτικές ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο, το 84% των γυναικών παγκοσμίως και 74% των Ελληνίδων που συμμετείχαν στην έρευνα αναμένουν ανάπτυξη για την εταιρεία τους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ, στο ίδιο διάστημα, το 52% και 51% αντίστοιχα αναμένουν να αυξηθούν οι εργαζόμενες/οι.

anytime2.jpg

Όσον αφορά στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, το 76% των γυναικών παγκοσμίως και 87% των Ελληνίδων πιστεύουν ότι είναι απαραίτητο, οι εταιρείες να λαμβάνουν πιο γρήγορα αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο ψηφιακός σχηματισμός είναι τόσο σημαντικός για τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις που το 77% των Ελληνίδων δηλώνουν ότι δεν θα εγκατέλειπαν τη στρατηγική του ψηφιακού μετασχηματισμού, ακόμα και σε περίοδο ύφεσης (το αντίστοιχο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι 68%).

Ένα άλλο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα του σήμερα είναι η περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση, δηλαδή το ESG, με το 47% των γυναικών παγκοσμίως και το 35% των γυναικών στην Ελλάδα να περιμένουν πως αναμένουν να έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Όσο για το πού θέλουν να επικεντρωθούν, το 39% και το 58% των γυναικών αντίστοιχα, θέλουν να δώσουν έμφαση στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

anytime3.jpg

Μεταξύ άλλων, η έρευνα ανέδειξε και το πολύ σημαντικό θέμα της ισότητας στον εργασιακό χώρο. Όπως προέκυψε από αυτή, το 77% των γυναικών παγκοσμίως και το 87% των Ελληνίδων θεωρούν πως η ισότητα των φύλων στα Διοικητικά Συμβούλια θα επιτευχθεί σε 15 χρόνια, ή και νωρίτερα, με το 75% και 84% αντίστοιχα να συμφωνούν ότι η επίτευξη της ισότητας των φύλων σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο θα συμβάλει στην επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων των επιχειρήσεων.

Ωστόσο, επισημαίνουν πως οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις δεν έχουν εξαλειφθεί. Χαρακτηριστικά, το 64% των γυναικών παγκοσμίως και το 74% των Ελληνίδων έχουν έρθει αντιμέτωπες με τέτοιες συνθήκες τα τελευταία τρία χρόνια.

Μια ξεχωριστή παρουσίαση της έρευνας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Τα παραπάνω ευρήματα -και όχι μόνο- της έρευνας Global Female Leaders Outlook 2023 παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής εκδήλωσης της Anytime by Interamerican, σε συνεργασία με την KPMG. Μέσα από panel, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες από διαφορετικούς κλάδους ήρθαν σε επαφή επί σκηνής και αλληλοεπίδρασαν, τόσο μεταξύ τους όσο και με τους προσκεκλημένους, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

anytime4.jpg

Συγκεκριμένα, η παρουσίαση της έρευνας -αλλά και το Q&A- έγινε από την κυρία Πέγκυ Βελλιώτου, Partner, Consulting, KPMG, και την κυρία Έλσα Σταθοπούλου, Employer Branding Manager, Consulting, KPMG. Στο δε panel, συζήτησαν οι κκ. Πάνος Κούβαλης, COO and μέλος ΔΣ, INTERAMERICAN, Δροσιά Καρδάση, Head of Human Resources, INTERAMERICAN, Μαρία Κολοκυθά, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας, Μίνα Μπιράκου, Content Director, 24 Media και Στέφανος Κόκκαλης, συνθέτης, performer και συγγραφέας, υπό τον συντονισμό της κυρίας Πέγκυς Βελλιώτου, Partner, Consulting, KPMG.

anytime5.jpg

Οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, γυναίκες και άντρες, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικά ευρήματα της έρευνας Global Female Leaders Outlook 2023 και να αναπτύξουν τυχόν προβληματισμούς, αλλά και να απολαύσουν το ποτό τους και συνολικά την εμπειρία της εκδήλωσης.

anytime6.jpg

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειώσουμε πως ο χώρος ήταν διακοσμημένος με μπαλόνια, στα οποία είχε τυπωθεί το -δυνατό- μήνυμα «Be the Woman you want to be Anytime», με λουλούδια, σε αποχρώσεις του ροζ. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι προσκεκλημένοι έφυγαν -όχι με άδεια χέρια, αλλά με ένα συμβολικό δώρο, με το μήνυμα «Be the Woman you Want to be», το οποίο συνοδευόταν και από ένα ροζ τριαντάφυλλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved