Το tip της μαμάς: Τρόποι να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα

Η υγρασία στην ντουλάπα δεν είναι πάντα ορατή με την πρώτη ματιά. 

Το tip της μαμάς: Τρόποι να καταπολεμήσετε την υγρασία στην ντουλάπα
Τι να κάνετε αν διαπιστώσετε ότι η ντουλάπα σας έχει υγρασία. Bigstock

Η υγρασία δεν κάνει …εξαιρέσεις. Εμφανίζεται σε οποιοδήποτε σημείο δεν αερίζεται καλά και η ντουλάπα είναι ένα από αυτά.

Πιθανόν να μην αντιληφθείτε άμεσα την υγρασία στην ντουλάπα παρά μόνο όταν δείτε μούχλα ή μυρίσετε μια δυσάρεστη οσμή.

Πριν φτάσετε σε αυτό το σημείο, προνοήστε και καταπολεμήστε έγκαιρα την υγρασία. Πώς; Με ορισμένους απλούς τρόπους, όπως:

Μαγειρική σόδα

Τοποθετήστε ένα ανοιχτό κουτί με μαγειρική σε ένα ράφι ή στο πάτο της ντουλάπας και κλείστε την. Oπως απορροφά τις οσμές στο ψυγείο, έτσι και στη ντουλάπα, η μαγειρική σόδα απορροφά την υγρασία από τον αέρα και βοηθά στη δημιουργία ενός πιο στεγνού περιβάλλοντος. Θα εξαφανίσει επίσης τυχόν μυρωδιές μούχλας που μπορεί να υπάρχουν.

mouxla-sti-doulapa.jpg

Σακουλάκια γέλης πυριτίου

Χρησιμοποιήστε σακουλάκια γέλης πυριτίου – ξέρετε αυτά που υπάρχουν σε ρούχα και παπούτσια που αγοράζετε - για να απορροφήσετε την υγρασία. Αγοράστε μια μικρή συλλογή από πακέτα γέλης πυριτίου, και τοποθετήστε τα στις τσέπες και τις κουκούλες των ρούχων σας για να απορροφήσουν την υγρασία και να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας. Είναι σημαντικό να παραμένει κλειστή η ντουλάπα καθώς διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Συλλέκτης υγρασίας

Στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε συλλέκτες υγρασίας σε διάφορα μεγέθη. Στην ουσία πρόκειται για ειδικές σακκούλες συγκεκριμένης χωρητικότητας που περιέχουν υδροσκοπικά άλατα που απορροφούν την υγρασία και τη μετατρέπουν σε νερό. Κρεμάστε λοιπόν τέτοιου είδους συλλέκτες στην ντουλάπα σας και θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση υγρασίας κρατήστε ντουλάπα ανοιχτή για κάποιες ώρες την ημέρα ( κατά προτίμηση τις μεσημεριανές ώρες) ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου. Επίσης αποφύγετε να κρεμάτε τα σιδερωμένα ρούχα απευθείας στην ντουλάπα.

Με πληροφορίες από το wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved