To tip της μαμάς: Τα λάθη που κάνετε όταν στρώνετε το κρεβάτι

Μπορεί να μην είναι σημαντικά, αλλά διορθώνοντάς τα θα έχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

To tip της μαμάς: Τα λάθη που κάνετε όταν στρώνετε το κρεβάτι
Χρήσιμες συμβουλές για να στρώσετε σωστά το κρεβάτι σας. Bigstock

Η κρεβατοκάμαρα για να δείχνει όμορφη και τακτοποιημένη θα πρέπει αρχικά να είναι στρωμένο το κρεβάτι.

Δεν μιλάμε για ένα απλό τράβηγμα του σεντονιού και του παπλώματος μόνο και μόνο για να μην είναι κουβάρι.

Απαιτείται λίγο περισσότερος χρόνος και μερικές απλές τεχνικές όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω:

Σεντόνια

Τα σεντόνια δείχνουν στρώνουν καλύτερα στο κρεβάτι όταν είναι σιδερωμένα. Ακόμα κι αν δεν συνηθίζετε να τα σιδερώνετε, περάστε τα με το σίδερο έστω και διπλωμένα.

Επίσης, όταν τα στρώνετε, φροντίστε το μοτίβο να είναι να από την ανάποδη ώστε όταν διπλώσετε στο προσκέφαλο να φαίνεται το σχέδιό του ( αυτό στην περίπτωση που έχετε πάπλωμα ή κουβέρτα).

Woman Putting White Fitted Sheet Over Mattress On Bed Indoors, Closeup

Προστατευτικό κάλυμμα στρώματος

Το προστατευτικό κάλυμμα προφυλάσσει το στρώμα από σκόνες αλλά κι ιδρώτα και επιπλέον το διατηρεί καθαρό. Επενδύστε λοιπόν σε ένα προστατευτικό κάλυμμα ή επίστρωμα το οποίο μπορείτε να πλένετε τακτικά.

Μαξιλάρια

Κι όμως τα μαξιλάρια μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην κρεβατοκάμαρά σας. Επιλέξτε εκτός από τα μαξιλάρια που κοιμάστε, δύο μεγαλύτερα ως διακοσμητικά στο κεφαλάρι. Αν το κρεβάτι είναι άνετο, προσθέστε και δύο μικρότερα. Κάντε έξυπνους συνδυασμούς χρωμάτων στις μαξιλαροθήκες για να είναι σε αρμονία με τα υπόλοιπα κλινοσκεπάσματα.

Στρώσιμο

Εξίσου σημαντικό είναι και το σωστό στρώσιμο του κρεβατιού. Σκεφτείτε τα κρεβάτια ξενοδοχείου πόσο εντυπωσιακά δείχνουν μόνο και μόνο γιατί είναι στρωμένα στην εντέλεια. Φροντίστε λοιπόν να διπλώνετε το σεντόνι σωστά στις γωνίες και να μην το αφήνετε να κρέμεται δεξιά κι αριστερά. Δεν χρειάζεται να κάνετε επαγγελματικό δίπλωμα, αρκεί να είναι σωστά στρωμένο το κρεβάτι σας.

Με πληροφορίες από το southernliving.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved