To tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από τα βρεφικά ρούχα

Οι λεκέδες στα βρεφικά ρούχα είναι συνηθισμένοι και δεν αφαιρούνται πάντα εύκολα.

To tip της μαμάς: Πώς να αφαιρέσετε επίμονους λεκέδες από τα βρεφικά ρούχα
Tips για να αφαιρέσετε εύκολα τους λεκέδες από τα βρεφικά ρούχα. Bigstock

Τα βρεφικά ρούχα γεμίζουν εύκολα λεκέδες, κυρίως από το γάλα, τις κρέμες και τις στερεές τροφές που ξεκινά το μωρό σταδιακά από τον 6ο μήνα και μετά.

Θα έχετε παρατηρήσει όμως ότι συχνά οι λεκέδες αυτοί είναι επίμονοι και δεν φεύγουν εύκολα ακόμα και μετά από αρκετές πλύσεις.

Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δοκιμάσετε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

Λευκό ξίδι

Το ξίδι είναι καθαριστικό γενικής χρήσης. Σε ότι αφορά τα βρεφικά ρούχα, ταμπονάρετε τον λεκέ με άφθονο λευκό ξίδι και αφήστε το να δράσει για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια πλύντε τα ρούχα με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε. Αν ο λεκές δεν είναι από φρούτα αλλά από τα κακά του μωρού, μουλιάστε τα λερωμένα ρούχα με μερικές κουταλιές της σούπας ξίδι και απορρυπαντικό σε έναν κουβά γεμάτο νερό και αφήστε τα όλο το βράδυ.

Natural Cleaning With Lemons, Baking Soda And Vinegar

Ζεστό ή κρύο νερό

Κι όμως η θερμοκρασία του νερού παίζει σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση του λεκέ όπως και το ύφασμα. Για παράδειγμα ο λεκές από αυγό φεύγει καλύτερα με κρύο νερό ενώ αν οι λεκέδες προέρχονται από τα ούρα το μωρού, το ζεστό νερό είναι πιο αποτελεσματικό.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης υπεροξείδιο του υδρογόνου και κάποιο φυσικό σαπούνι στον λεκέ. Μουλιάστε τα ρούχα σε 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου και κρύο νερό για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια πλύντε τα στο πλυντήριο .

Αιθέριο έλαιο λεμονιού και ξίδι

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού αν το εφαρμόσετε απευθείας στον λεκέ των βρεφικών ρούχων δρα αποτελεσματικά αρκεί να μην το αφήσετε αρκετή ώρα. Η άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και ένα φλιτζάνι ξίδι σε έναν κουβά γεμάτο κρύο νερό και να αφήσετε τα βρεφικά ρούχα να μουλιάσουν για λίγο. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό και πλένετε τα ρούχα του μωρού στο πλυντήριο.

mageiriki-soda-katharistika.jpg

Μαγειρική σόδα με ξίδι

Η μαγειρική σόδα καταπολεμά πολλούς λεκέδες. Αναμείξτε την με λίγες σταγόνες ξίδι για να κάνετε μια πάστα και απλώστε την στον λεκέ. Θα δείτε άμεσα αποτελέσματα αν την εφαρμόσετε άμεσα στον λεκέ κι όχι μέρες μετά.

Με πληροφορίες από το snugbubusa.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved