Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους στα ρούχα

Τρεις τρόποι να καθαρίσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους από τα ρούχα.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους στα ρούχα

Μπορείτε να αφαιρέσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη σπίτι. 

Bigstock

Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και οι προκλήσεις για τους γονείς θα είναι σίγουρα και φέτος αρκετές. Πρωινό ξύπνημα, διαβάσματα, εξωσχολικές δραστηριότητες, προετοιμασία κολατσιού. Ακόμα μία πρόκληση; Το καθάρισμα των λεκέδων από τα ρούχα το παιδιού κάθε μέρα που επιστρέφει από το σχολείο. Οι λεκέδες από μαρκαδόρους είναι από τους πιο συχνούς, ευτυχώς όμως υπάρχει τρόπος να τους εξαφανίσετε μία για πάντα.

Καθαρίστε τους λεκέδες από μαρκαδόρους με μαγειρική σόδα

Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να πούμε ότι η αποτελεσματικότητα του κάθε tip που μοιραζόμαστε μαζί σας εξαρτάται και από την ποιότητα του υφάσματος.

Ένας τρόπος είναι να καθαρίσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.

Θα χρειαστείτε:

  • ¾ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα
  • 1 λίτρο νερό

Τι να κάνετε:

Βάλτε τα ρούχα σε μία πλαστική σακούλα και ρίξτε μέσα σε αυτήν το διάλυμα με το νερό και τη μαγειρική σόδα. Δέστε τη σακούλα και αφήστε την μέσα στη μπανιέρα ή στον νιπτήρα για 24 ώρες. Στη συνέχεια πλύνετε κανονικά τα ρούχα σας και ο λεκές από μελάνι θα έχει φύγει.

mageiriki-soda.jpg

Το κόλπο με το ξύδι

Εξίσου ισχυρό καθαριστικό με τη μαγειρική σόδα, είναι και το λευκό ξύδι. Βάλτε πάνω στον λεκέ μία μικρή ποσότητα από λευκό ξύδι και τρίψτε το σημείο πολύ καλά. Στη συνέχεια πλύνετε το ρούχο στο χέρι ή στο πλυντήριο και το πιθανότερο είναι ότι ο λεκές θα έχει φύγει.

Και ένας τρίτος τρόπος με ασετόν

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους χρησιμοποιώντας το ασετόν που έχετε σπίτι. Δείτε αναλυτικά τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved