Το tip της μαμάς: Συμβουλές για να αποθηκεύετε σωστά τις μικροσυσκευές στην κουζίνα

Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο στην κουζίνα.

Το tip της μαμάς: Συμβουλές για να αποθηκεύετε σωστά τις μικροσυσκευές στην κουζίνα
Αξιολογήστε αρχικά τη συλλογή των gadgets σας και δείτε ποιες συσκευές χρειάζεστε πραγματικά. Bigstock

Αν ο πάγκος της κουζίνας σας είναι γεμάτος με μικροσυσκευές, ήρθε η ώρα να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα ανάλογα με τη χρήση τους.

Αξιολογήστε αρχικά τη συλλογή των gadgets σας και δείτε ποιες συσκευές χρειάζεστε πραγματικά. Ανακυκλώστε ή δωρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε. Μόνο έτσι θα εξοικονομήσετε χώρο.

Μικροσυσκευές και χρήση

Κοιτάζοντας τις μικροσυσκευές είναι βέβαιο ότι θα πείτε: « τις χρησιμοποιώ όλες». Το ερώτημα όμως είναι πόσο συχνά. Αν υπάρχουν συσκευές που δεν θυμάστε πότε τις χρησιμοποιήσατε θα πρέπει να φύγουν από τον πάγκο. Τοστιέρα και καφετιέρα είναι συνήθως οι συσκευές με την πιο συχνή χρήση σε μια κουζίνα.Εφόσον το ίδιο ισχύει και για σας, αποθηκεύστε μίξερ, μούλτι, μπλέντερ σε ένα ντουλάπι, εύκολα προσβάσιμο.

Woman Opening Drawers Of Kitchen Cabinet With Different Dishware And Utensils, Closeup

Οργάνωση συρταριών

Εάν αποθηκεύετε τα σκεύη και τα εργαλεία σας σε συρτάρια, μπορείτε να χωρίσετε διαφορετικά μέρη του συρταριού για διαφορετικά είδη gadget. Για παράδειγμα, σε ένα βαθύ συρτάρι, τοποθετήστε ογκώδεις συσκευές όπως τον κάδο του μίξερ ή τον ατμομάγειρα ενώ στο συρτάρι, το ηλεκτρικό μαχαίρι, τη ράβδομπλεντερ κ.ο.κ.

Εναλλακτικοί χώροι αποθήκευσης

Τα συρτάρια δεν είναι οι μόνες σας επιλογές για την αποθήκευση σκευών και εργαλείων κουζίνας. Κρεμάστε γάντζους ή τοποθετήστε ένα ράφι για εύκολη αποθήκευση.

Spring Interior. Bouquet Of Beautiful Yellow Tulips On White Countertop In Stylish Kitchen, Space Fo

Έπιπλο αποθήκευσης

Επεκτείνετε τον χώρο του πάγκου της κουζίνας με ένα έπιπλο αποθήκευσης. Τοποθετήστε τον σε ένα σημείο που σας εξυπηρετεί και χρησιμοποιήστε τον για να αποθηκεύσετε τις συσκευές σας.

Με πληροφορίες από το priceselfstorage.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved