Η φάρσα που κάνουν οι μαμάδες στα παιδιά τους και πρέπει να σταματήσει

Η Viral TikTok φάρσα που κάνουν οι μαμάδες στα μικρά παιδιά τους, έχει τον τίτλο «Γνώρισε τη δασκάλα σου», πρέπει να σταματήσει.

Η φάρσα που κάνουν οι μαμάδες στα παιδιά τους και πρέπει να σταματήσει

Ένα από τα μαθήματα που δίνουμε στα παιδιά μας καθημερινά, είναι το πόσο σημαντικό είναι να είσαι ευγενικός. Οπότε, γιατί πρέπει να τους διδάξουμε ότι πρέπει να κρίνουν κάποιον από την εμφάνισή του; Ή ακόμη χειρότερο, να τον φοβούνται;

Και μπορεί κάποιες μαμάδες να μην το αντιλαμβάνονται, όμως αυτό ακριβώς μαθαίνουν στα παιδιά τους μέσα από τη φάρσα που τους κάνουν, γνωρίζοντάς τους την υποτιθέμενη δασκάλα τους.

Αυτό δεν είναι φάρσα είναι μια κακία που απλά πρέπει να σταματήσει.

Δεν έχετε ιδέα για ποιο πράγμα μιλάμε; Στο TikTok το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν βιντεάκια μαμάδων που δείχνουν στα παιδιά τους τη δασκάλα που πρόκειται να έχουν στο σχολείο. Όχι, δεν είναι η πραγματική τους δασκάλα, απλά φωτογραφίες γυναικών που είτε έχουν καταδικαστεί για παράνομες πράξεις ή απλά ανήκουν άλλη κοινωνική τάξη.

Η φάρσα ονομάζεται «Γνώρισε τη δασκάλα σου» (υπάρχει από το 2020) και αρχίζει με τις μητέρες που ψάχνουν στο διαδίκτυο για ανθρώπους που δεν έχουν την εικόνα και τις προδιαγραφές ενός υγιούς ενήλικα. Συνήθως είναι άνθρωποι εθισμένοι στα ναρκωτικά, εγκληματίες και γενικότερα άνθρωποι που δεν συναντάς συχνά μπροστά σου. Πόσο μάλλον ένα παιδί.

Αυτή είναι η αρχή. Σε δεύτερη φάση περνούν στην κλήση μέσω FaceTime. Έχοντας κάνει upload τη φωτογραφία που θέλουν να χρησιμοποιήσουν, κάνουν ότι τηλεφωνούν στη δασκάλα και βάζουν τα παιδιά να τη δουν και να μιλήσουν μαζί της. Τα παιδιά όπως θα δείτε και εσείς παρακάτω αντιδρούν με φόβο, αηδία ή κακία απέναντι στο πρόσωπο που βλέπουν στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου.

Οι μαμάδες φαίνεται να απολαμβάνουν τη φάρσα τους, δίχως να σκεφτούν τις συνέπειες που έχει μια τέτοιου είδους κακόγουστη πλάκα στην ψυχολογία και την ανάπτυξη του παιδιού.

Εμείς αν και έχουμε την αίσθηση του χιούμορ, μόνο αστεία δεν βρήκαμε τη φάρσα αυτή. Δεν υπάρχει κάτι αστείο στο να βλέπεις ένα παιδί να φοβάται τη δασκάλα του ή ακόμη χειρότερα να το ενθαρρύνεις να γελάσει με την εικόνα κάποιου που δεν ταιριάζει με τη δική του κοινωνική τάξη.

Οι δασκάλες δουλεύουν σκληρά για να χτίσουν μια καλή και υγιή σχέση με τους μαθητές τους και αυτό ξεκινά από την πρώτη εντύπωση. Ένα τρομαγμένο παιδί αργότερα σίγουρα δεν θα έχει τη θέληση και το ζήλο να πάει στο σχολείο του, φοβούμενο να αντικρίσει μπροστά του την υποτιθέμενη δασκάλα του.

Τα παιδιά γεννιούνται με περιέργεια για τη ζωή και όχι με μίσος. Ας μην τους διδάξουμε αυτά τα συναισθήματα επιδεικνύοντας λίγη ευαισθησία και ενσυναίσθηση—εξάλλου αυτή είναι η δουλειά μας.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved