Tips για μαμάδες: To λάθος που κάνετε όταν τοποθετείτε τρόφιμα στο ψυγείο

Τι πρέπει να θυμάστε κάθε φορά που αποθηκεύετε τα τρόφιμα στο ψυγείο.

Tips για μαμάδες: To λάθος που κάνετε όταν τοποθετείτε τρόφιμα στο ψυγείο

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τοποθετείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο.

Bigstock

Από πιο συχνά λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, είναι ότι γεμίζουν υπερβολικά το ψυγείο χωρίς να τοποθετούν τα τρόφιμα στη σωστή θέση.

Συγκεκριμένα, βάζουν μπροστά όλα τα νέα τρόφιμα, χωρίς να ελέγχουν τι είναι στο βάθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν γρήγορα αυτό που θέλουν αλλά και να λήγουν πολλές φορές προϊόντα καθώς παραμένουν ξεχασμένα ( και «κρυμμένα»).

Φροντίστε λοιπόν να κάνετε έναν έλεγχο στα τρόφιμα που ήδη έχετε στο ψυγείο και να τα τοποθετείτε πιο μπροστά ώστε να καταναλωθούν άμεσα.

Τοποθέτηση τροφίμων

Είναι εξίσου σημαντικό να αφήνετε ελεύθερο το σημείο που ρυθμίζει τόσο τη ροή του αέρα όσο και τη θερμοκρασία του ψυγείου. Ο τρόπος που τοποθετείτε τα τρόφιμα είναι πιθανό να εμποδίζει τη σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα στη συντήρηση γεγονός που θα έχει επίπτωση στα τρόφιμα.

trofima-sto-psigeio.jpg

Ρυθμίσεις θερμοκρασίας

Αν δεν είστε βέβαιη για τη σωστή θερμοκρασία του ψυγείου, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο κι αν δεν το έχετε κρατήσει , αναζητήστε πληροφορίες στο διαδίκτυο στο site της κατασκευάστριας εταιρείας.

Συνήθως, η σωστή θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι από 2 έως 4 C . Αν όμως το ανοιγοκλείνετε συνέχεια ή το έχετε υπερφορτώσει, η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει έως και 11 C. Σε ότι αφορά την κατάψυξη, η θερμοκρασία που πρέπει να επικρατεί είναι -18 C.

Μην παραλείπετε λοιπόν να ελέγχετε, ειδικά τώρα το καλοκαίρι , τη θερμοκρασία του ψυγείου σας ώστε τα τρόφιμα να είναι δροσερά και σε άριστη κατάσταση.

Σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο

  • Για πρακτικούς λόγους τα μπουκάλια τοποθετούνται στην πόρτα του ψυγείου. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για το γάλα, διότι το άνοιγμα - κλείσιμο της πόρτας, επηρεάζει τη θερμοκρασία. Και τα γαλακτοκομικά δεν πρέπει να υπόκεινται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας αλλά να έχουν μία σταθερή.
  • Το πιο ψυχρό μέρος της συντήρησης είναι το τελευταίο ράφι, πάνω από το συρτάρι των λαχανικών. Εκεί, τοποθετούνται τα ψάρια και το νωπό κρέας.
  • Τρόφιμα όπως, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, διατηρούνται στα μεσαία ράφια αλλά και το ψηλότερο.
  • Τα λαχανικά και φρούτα τοποθετούνται στο συρτάρι. Τα λαχανικά τα βάζετε σε ειδικές σακούλες ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα φρούτα.

Με πληροφορίες από το lifestorage.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved