Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της μπύρας στο σπίτι

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε με μια μπύρα.

Tips για μαμάδες: Οι άγνωστες χρήσεις της μπύρας στο σπίτι

Οι άγνωστες χρήσεις της μπύρας.

Bigstock

Η κατανάλωση μπύρας εκτοξεύεται την καλοκαιρινή περίοδο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πολύς κόσμος δεν την απολαμβάνει όλο το χρόνο.

Όμως, η μπύρα έχει κι άλλες χρήσεις πέρα από το να σας δροσίζει. Σήμερα θα εστιάσουμε σε αυτές που είναι αρκετά χρήσιμες στην καθημερινότητά σας.

Γυαλίζει το ξύλινο τραπέζι

Αν περίσσεψε μπύρα ή έχει λήξει, χρησιμοποιείστε την για να δώσετε γυαλάδα στο ξύλινο τραπέζι. Βουτήξτε ένα καθαρό πανί με λίγη μπύρα και τρίψτε την ξύλινη επιφάνεια προσεκτικά. Θα διαπιστώσετε μετά από λίγο το ξύλο να γυαλίζει.

Σβήνει τη φωτιά

Δεν συμβαίνει συχνά, αν όμως ξαφνικά ξεσπάσει μια μικρή εστία φωτιάς και την εντοπίσετε, να θυμάστε ότι ο αφρός της μπύρας λειτουργεί πυροσβεστικά. Απλώς ανακινήστε το κουτί και ψεκάστε τη μπύρα σε όλη τη φωτιά (προφανώς και δεν μπορείτε να ρίξετε μπύρα σε μεγάλες φωτιές παρά μόνο σε μικρές όπως π.χ. σε αναζωπυρώσεις σε μια ψησταριά).

mpira-xriseis.jpg

Γυαλίζει κουζινικά και κοσμήματα

Η μπύρα είναι όξινη, γεγονός που αποτελεί ένα εξαιρετικό γυαλιστικό για κατσαρόλες, τηγάνια, ακόμη και κοσμήματα. Απλώς τρίψτε λίγη μπύρα με ένα πανί σε οτιδήποτε έχει σκουριάσει ή είναι λίγο θαμπό και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Βελτιώνει το γκαζόν

Αν το γκαζόν σε ορισμένα σημεία αρχίζει να πρασινίζει, ραντίστε το συγκεκριμένο σημείο με μπύρα. Τα σάκχαρα που περιέχει, έχουν υποστεί ζύμωση που βοηθούν το γκαζόν να μεγαλώσει και να πρασινίσει ξανά εξουδετερώνοντας παράλληλα τους μύκητες.

Απομακρύνει τους γυμνοσάλιαγκες

Εάν εισβάλλουν στην αυλή σας γυμνοσάλιαγκες, αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με ένα μισογεμάτο φλιτζάνι μπύρα. Απλώς ανοίξτε μια τρύπα στο χώμα και τοποθετήστε προσεκτικά το φλιτζάνι μπύρας στην τρύπα. Οι γυμνοσάλιαγκες θα πλησιάσουν την μπύρα και θα πέσουν μέσα στο φλιτζάνι.

Αφαιρεί τους λεκέδες από τον καφέ

Η μπύρα αφαιρεί τους λεκέδες από καφέ. Απλώς ρίξτε λίγη μπύρα πάνω από τον λεκέ και τρίψτε τον ελαφρά. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές αλλά τελικά ο λεκές από καφέ θα εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από το spoonuniversity.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved