Tips για μαμάδες: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος

Η κρέμα γάλακτος δεν είναι ένα αναντικατάστατο υλικό.

Tips για μαμάδες: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος σε μια συνταγή.

Bigstock

Ξεκινάτε να φτιάξετε μια συνταγή και συνειδητοποιείτε ότι δεν έχετε κρέμα γάλακτος. Κανένα πρόβλημα γιατί έχετε επιλογές.

Είτε θέλετε να την αποφύγετε λόγω λιπαρών είτε γιατί ξεμείνατε, υπάρχου πολλοί τρόποι να αντικαταστήστε την κρέμα γάλακτος σε μια συνταγή.

Ας δούμε μερικούς από αυτούς

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι το καλύτερο υποκατάστατο για την κρέμα γάλακτος και η αναλογία είναι συνήθως 1:1. Αυτό σημαίνει ότι αν η συνταγή απαιτεί 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 1 φλιτζάνι γιαούρτι.

giaourti.jpg

Το γιαούρτι έχει προβιοτικά.

Bigstock

Βουτυρόγαλα

Το βουτυρόγαλα είναι επίσης μια εναλλακτική αλλά χρειάζεται να είστε προσεκτικοί με την αναλογία καθώς είναι πολύ πιο αραιό από την ξινή κρέμα. Στο ψήσιμο, συνιστάτε να χρησιμοποιείτε μόνο 3/4 του φλιτζανιού βουτυρόγαλα για κάθε φλιτζάνι κρέμα γάλακτος που απαιτείται. Το μείγμα μπορεί να φαίνεται λίγο πιο ρευστό αλλά θα πρέπει να ψηθεί καλά.

Τυρί κρέμα

Για κάθε φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, χτυπήστε 170 γρ. τυρί κρέμα με 2 κουταλιές της σούπας γάλα ή βουτυρόγαλα. Ωστόσο, παίζει σημαντικό ρόλο σε τι είδους συνταγή θα χρησιμοποιήσετε το τυρί κρέμα. Συνήθως ταιριάζει σε frostings, cupcakes αλλά και σάλτσες.

turi-cottage.jpg

Τυρί Cottage

Ψάχνετε για κάτι πιο υγιεινό από την κρέμα γάλακτος; Δοκιμάστε τυρί cottage. Συνδυάστε 1 φλιτζάνι τυρί cottage με 1/4 φλιτζάνι γάλα και 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού. Καλό είναι να το βάλετε στο μπλέντερ για να γίνει κρέμα πριν το προσθέσετε στη συνταγή σας.

Γάλα και κορν φλάουρ

Ο συνδυασμός αυτών των υλικών είναι ακόμα μια εναλλακτική αντί της χρήσης της κρέμας γάλακτος. Η αναλογία είναι 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα.

Κρέμα καρύδας

Η κρέμα καρύδας είναι η vegan εκδοχή της κρέμας γάλακτος. Έχει άλλη γλυκύτητα και επιπλέον θα δώσει στο γλυκό μια απαλή υφή.

Με πληροφορίες από το delish.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved