Tips για μαμάδες: Πώς να πλύνετε τα αθλητικά παπούτσια στο χέρι

Το πλύσιμο των αθλητικών στο χέρι είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι δεν θα χαλάσουν.

Tips για μαμάδες: Πώς να πλύνετε τα αθλητικά παπούτσια στο χέρι

Πώς να καθαρίσετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο χέρι.

Bigstock

Είναι δύσκολο να διατηρήσετε τα αθλητικά παπούτσια σε άριστη κατάσταση, ειδικά αν δεν τα καθαρίζετε τακτικά.

Για να μην αναφέρουμε τα αθλητικά των παιδιών και ειδικά των εφήβων που δεν τα αποχωρίζονται με αποτέλεσμα να λερώνονται πιο εύκολα.

Πώς να πλύνετε τα αθλητικά στο χέρι

Πιθανόν να αναρωτηθείτε γιατί να πλύνετε τα αθλητικά και γενικά οποιαδήποτε sneaker (για τρέξιμο, μπάσκετ, βόλτα) στο χέρι και όχι στο πλυντήριο.

Η απάντηση είναι απλή: Τα περισσότερα sneaker είναι φτιαγμένα με διαφορετικά υλικά και ορισμένα είναι περισσότερο ευαίσθητα από κάποια άλλα. Το συχνό πλύσιμο στο πλυντήριο ενδέχεται να προκαλέσει φθορά όχι μόνο στο υλικό αλλά και στις ραφές.

Επομένως, η καλύτερη λύση είναι το πλύσιμο στο χέρι.

White Sneakers Dry After Washing On A Clothesline. Care Of Sports Shoes. Selective Focus.

Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν φυσικά όχι όμως εκτεθειμένα για ώρες στον ήλιο.

Bigstock

Βήμα - βήμα ο καθαρισμός των αθλητικών στο χέρι

  • Με μια στεγνή, μαλακή βούρτσα ( ή μια παλιά οδοντόβουρτσα) καθαρίστε εξωτερικά τα αθλητικά παπούτσια.
  • Αφαιρέστε τους πάτους και τα κορδόνια και μουλιάστε τα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων.
  • Αναμίξτε ζεστό νερό με λίγο απορρυπαντικό ή καθαριστικό λεκέδων της επιλογής σας σε ένα πλαστικό μπολ. Προσοχή στην ποσότητα του απορρυπαντικού, θα πρέπει να είναι μικρή και να έχει διαλυθεί καλά.
  • Με την οδοντόβουρτσα ή την βούρτσα, τρίβετε απαλά αλλά σχολαστικά όλη την επιφάνεια του παπουτσιού και στη συνέχεια καθαρίζετε και τη σόλα.
  • Μόλις το παπούτσι έχει καθαρίσει, χρησιμοποιείστε μια στεγνή πετσέτα από μικροϊνες ή ένα μαλακό πανί για να το στεγνώσετε και να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία και βρομιά από την επιφάνεια.
  • Αν τα αθλητικά είναι λευκά τόσο η οδοντόκρεμα ( ειδικά για τις σόλες) όσο και η πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, θα βοηθήσει σημαντικά.
  • Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν φυσικά όχι όμως εκτεθειμένα για ώρες στον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει τελείως πριν τα φορέσετε γιατί διαφορετικά θα μυρίζουν.
  • Αν οι πάτοι είναι αρκετά βρώμικοι, αντικαταστήστε τους.
  • Τα κορδόνια καθαρίζουν εύκολα μετά το μούλιασμα. Τρίψτε τα και ξεπλύντε τα με άφθονο νερό, πριν τα απλώσετε να στεγνώσουν.

Χρήσιμο tip

Αν θέλετε να αποφύγετε το πλύσιμο των αθλητικών στο χέρι, πριν τα βάλετε το πλυντήριο καθαρίστε τα παπούτσια με τη βούρτσα και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια παλιά μαξιλαροθήκη αφού έχετε αφαιρέσει τα κορδόνια. Έτσι, η φθορά από τα χτυπήματα στον κάδο του πλυντηρίου θα είναι μικρότερη.

Με πληροφορίες από το mindbodygreen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved